Man un arī abām manām meitām ļoti garšo pankūkas. Pagaidām
gan Hanna šīs pankūkas bauda caur mammas pienu, bet ēd labprāt.
Kalvis mēdz mūs brīvdienās palutināt ar plānajām pankūkām
brokastīs. Tās mēs ēdam gan ar saldajiem, gan sāļajiem pildījumiem. Bet tā kā domāju
par veselīgu un sabalansētu ēdienkarti savai ģimenei, ar pankūkām nevajadzētu
aizrauties, tādēļ variēju ar vārdu “pankūkas”.
Kad Grieta pieprasa pankūkas, droši atbildu “labi” un
launadziņā pagatavoju biezpiena plācenīšus (kas arī ir pankūkas) vai griķu
miltu pankūkas, kas pateicoties pamatsastāvdaļai- griķu miltiem- ir daudz
veselīgākas par klasiskajām pankūkām.
Griķu pankūkas var būt gan saldas, gan sāļas, gan biezas,
gan plānas. Lūk, iedvesmai divas sāļo
griķu pankūku receptes.
Griķu bļinas ar bezpiedevu jogurtu un kaņepju eļļu
Nepieciešams: 150
g griķu milti
(4 pers.)
175 ml paniņu
1 ½ tējk. Cepamā
pulvera
1 tējk. cukura
½ tējk. sāls
2 vidējas olas
200 ml jogurta
bez piedevām
8 ēd.k.
kaņepju eļļa
4 ēd.k.
lobītas kaņepju sēklas
4 ēd.k.
lobītas ķirbju sēkliņas
eļļa cepšanai
dīgsti
pasniegšanai
Pagatavošana: Sajauc
visas sausās sastāvdaļas.
Pievieno
sakultu olu un paniņas. Visu samaisi viendabīgā masā.
Uzkarsē pannas
un cep bļinas.
Gatavas
pankūkas kārto uz šķīvja, pārlejot ar bezpiedevu jogurtu un eļļu.
Pārkaisi ar
sēkliņām un dīgstiem.
Griķu bļinas ar bezpienu un lociņiem
Nepieciešams: 150
g griķu milti
(4 pers.)
175 ml paniņu
1 ½ tējk. Cepamā
pulvera
1 tējk. cukura
½ tējk. sāls
2 vidējas olas
200 g
biezpiens
100 g skābais
krējums
100 g cherry
tomāti
saišķis lociņi
jūras sāls pēc
garšas
Pagatavošana: Sajauc
visas sausās sastāvdaļas.
Pievieno
sakultu olu un paniņas. Visu samaisi viendabīgā masā.
Uzkarsē pannas
un cep bļinas.
Gatavas
pankūkas kārto uz šķīvja, pa virsu kārtojot biezpienu un cherry tomātus.
Pārkaisi ar
lociņiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru