pirmdiena, 2014. gada 2. jūnijs

Griķu bļinas

Man un arī abām manām meitām ļoti garšo pankūkas. Pagaidām gan Hanna šīs pankūkas bauda caur mammas pienu, bet ēd labprāt.
Kalvis mēdz mūs brīvdienās palutināt ar plānajām pankūkām brokastīs. Tās mēs ēdam gan ar saldajiem, gan sāļajiem pildījumiem. Bet tā kā domāju par veselīgu un sabalansētu ēdienkarti savai ģimenei, ar pankūkām nevajadzētu aizrauties, tādēļ variēju ar vārdu “pankūkas”.
Kad Grieta pieprasa pankūkas, droši atbildu “labi” un launadziņā pagatavoju biezpiena plācenīšus (kas arī ir pankūkas) vai griķu miltu pankūkas, kas pateicoties pamatsastāvdaļai- griķu miltiem- ir daudz veselīgākas par klasiskajām pankūkām.
Griķu pankūkas var būt gan saldas, gan sāļas, gan biezas, gan plānas. Lūk,  iedvesmai divas sāļo griķu pankūku receptes.


Griķu bļinas ar bezpiedevu jogurtu un kaņepju eļļu

Nepieciešams:            150 g griķu milti
(4 pers.)                     175 ml paniņu
1 ½ tējk. Cepamā pulvera
1 tējk. cukura
½ tējk. sāls
2 vidējas olas
200 ml jogurta bez piedevām
8 ēd.k. kaņepju eļļa
4 ēd.k. lobītas kaņepju sēklas
4 ēd.k. lobītas ķirbju sēkliņas
eļļa cepšanai
dīgsti pasniegšanai

Pagatavošana:           Sajauc visas sausās sastāvdaļas.
Pievieno sakultu olu un paniņas. Visu samaisi viendabīgā masā.
Uzkarsē pannas un cep bļinas.
Gatavas pankūkas kārto uz šķīvja, pārlejot ar bezpiedevu jogurtu un eļļu.

Pārkaisi ar sēkliņām un dīgstiem.


Griķu bļinas ar bezpienu un lociņiem

Nepieciešams:            150 g griķu milti
(4 pers.)                     175 ml paniņu
1 ½ tējk. Cepamā pulvera
1 tējk. cukura
½ tējk. sāls
2 vidējas olas
200 g biezpiens
100 g skābais krējums
100 g cherry tomāti
saišķis lociņi
jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:           Sajauc visas sausās sastāvdaļas.
Pievieno sakultu olu un paniņas. Visu samaisi viendabīgā masā.
Uzkarsē pannas un cep bļinas.
Gatavas pankūkas kārto uz šķīvja, pa virsu kārtojot biezpienu un cherry tomātus.
Pārkaisi ar lociņiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru