Mēs visa ģimene (pagaidām Hannu neskaitot) esam iecienījuši
Ķīniešu virtuvi. Tagad šos ēdienus gatavojam mājās paši, bet agrāk, kad mums
nebija bērni un abi ar Kalvi strādājām līdz vēlam vakaram, gandrīz katru vakaru
ap desmitiem, vienpadsmitiem vakarā apmeklējām kādu ķīniešu restorānu, lai
pavakariņotu. Regulāri izvēlējāmies kādu ko kokosriekstu piena zupām, kas mums
abiem ļoti iet pie sirds, bet to sniegums un kvalitāte katru reizi bija atšķirīga (pat vienā un tājā pašā restorānā)-
reizēm tājās bija jūtams par daudz kokospiena, reizēm pat saldais
krējums, bija arī reizes, kad, pat zinot, bija grūti sajust kokosriekstu pienu,
kas mūs apbēdināja.
Tagad tādas problēmas nav, jo,
kā jau iepriekš minēju, šo zupiņu pagatavojam paši, tieši tādu kā vēlamies, un
vienmēr nemainīgi labu
Kokosriekstu piena zupa ar garnelēm
Nepieciešams (4 pers.):
500 ml garneļu vai dārzeņu buljons
500 ml kokosriektu piens
500 ml garneļu vai dārzeņu buljons
500 ml kokosriektu piens
5
mazi kartupeļi
1 puravs
1 puravs
200
g garneles
40 g sviests
10 g ķiploku pārslas
melnie pipari pēc garšas
40 g sviests
10 g ķiploku pārslas
melnie pipari pēc garšas
kajenas
pipari pēc garšas
jūras
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Sagriez puravus un kartupeļus nelielos gabaliņos.
Katlā apcep puravus 20 gramos sveista.
Sagriez puravus un kartupeļus nelielos gabaliņos.
Katlā apcep puravus 20 gramos sveista.
Kad
puravi kļūst caurspīdīgi, pievieno kokosriektu pienu un buljonu.
Pievieno
jūras sāli un kajenas piparus pēc garšas.
Pievieno
kartupeļus un vāri līdz tie mīksti.
Sablenderē zupu.
Sablenderē zupu.
Pannā
apcep garneles un ķiploku pārslas 20 gramos sviesta, pievienojot sāli un melnos
piparus pēc garšas.
Katrai
porcijai atsevišķi pievieno garneles ar ķiploku pārslām.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru