svētdiena, 2014. gada 5. oktobris

Konservēto persiku tiramisu ar zaļo tēju

Šī ir mana variācija par tiramisu. Salīdzinot ar klasisko tiramisu, tas ir daudz vieglāks, jo tiek izmantots rikotas siers, kurš satur 9% tauku nevis 45% kā maskarpones siers, kā arī konservetie persiki atsvaidzina šo desertu.
Šo recepti radīju priekš kulinārijas žurnāla “4 sezonas”, bet tā kā mājās visi- gan Kalvis, kurš ir saldumu neēdājs, gan Grieta, kura ir izteikta saldumu ēdāja, atzina to par ļoti labu, iekļāvām to sadaļā “mūsu mājas receptes”, kuras atkārtojam. Un vēlreiz šo recepti mēs atkārtojām ģimenes piknikā Etnogrāfiskajā brīvdabas muzejā, kas bija neliela manas 27 dzimšanas dienas atzīmēšana. Bet zinu, ka šo recepti mēs noteikti atkārtosim vēl kādreiz.


Konservēto persiku tiramisu ar zaļo tēju

Nepieciešams (4 lielāki vai 6 mazāki trauciņi):            

3 mazu vai 2 lielu olu dzeltenumi
50 g pūdercukura
300 g rikotas siers
300 g konservēto persiku
50 g cepumi “dāmu pirkstiņi”
1 ēd.k. zaļā tēja
5 g malta ingvera
5 g muskatrieksta
10 anīsa zvaigznītes

Pagatavošana:  
         
Aplej ar 200 ml verdoša ūdens stipru zaļo tēju un 10 anīsa zvaigznītes, ļauj ievielkties.
Sakul olu dzeltenumus ar pūdercukuru līdz veidojas balta
krēmīga masa.
Pievieno rikotas sieru un kul vēl pusminūti.
Sablenderē konservētos persikus.
Ātri iemērc dāmu pirkstiņus tējā un kārto trauciņa apakšā.
Pa virsu dāmu pirkstiņiem klāj sablenderētos persikus.
Pārkaisi ar ingveru un muskatriekstu.
Pēdējo klāj siera masu un arī pārkaisi ar ingveru un muskatriekstu.
Liec ledusskapī un lāuj nostāvēties vismaz 4 h (labāk visu nakti).

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru