Agrāk mans vīrs mani kaitināja, sacīdams, ka dzimšanas dienā
dāvinās man virtuves kombainu. To viņš darīja apzināti, jo viņam bija ļoti
aizraujoši klausīties, skatīties, kā es iesvilstos un ar putām uz lūpām stāstu,
cik tā ir drausmīga dāvana – to pat nevar uzskatīt par dāvanu. Bet dzīvē viss
plūst un mainās, arī cilvēki, arī es. Un uz savu 27. dzimšanas dienu es vēlējos
tieši kombaini un neko citu… Savas vēlmes es arī ļoti skaidri liku noprast
vīram. Un viņš spēja nolasīt, kā mani iepriecināt (liela māka tur nebija
nepieciešama, jo raksrtīju ar melnu uz balta J),
dzimšanas dienā, man pasniedza (precīzāk iestūma) milzīgu kasti, kurā bija
kombains ar ekstrām – sulas spiedi, blendera
krūzi u.c. Es tiešām biju neizsakāmi priecīga, jo tieši tādu modeli biju
vēlējusies vairāk kā gadu, lai spētu pagatavot veselības kokteiļus (smooties)
un citus svaigēšanas (raw) gardumus, un vienkārši atvieglotu darbus virtuvē.
Pirmais, ko pagatavoju (sagriezu) kombainā bija mans kartupeņu sacepums. Izvēlējos tieši šo ēdienu, jo tas ļoti garšo
Kalvim, un vēlējos viņam vēlreiz pateikt lielu paldies. Es kā bērns priecājos
un fotografēju, cik vienādas sanāk visas šķēles šajā brīnumu aparātā. Tā kā
mans saldais kartupeņu sacepums ne vien garšoja izcili, bet tā arī izskatījās.
Puravu- kartupeļu sacepums
Nepieciešams: 800
g kartupeļi
(4 pers.) 400
g saldie kartupeļi
(lielas porcijas) 300
ml piens
1
puravs (baltā daļa)
30
g sviests
100
g parmezāna siers
5
g malts muskatrieksts
baltie
pipari pēc garšas
jūras
sāls pēc garšas
Pagatavošana: Sagriez
plānās šķēlēs kartupeļus un saldos kartupeļus.
Sarīvē
sieru.
Sagriez
nelielos gabalos puravu. Apcep to uz pannas sviestā.
Kad
puravs paliek caurspīdīgs, pievieno pienu, muskatriekstu, sāli un piparus. Turpini
pannā cept līdz piens uzvārījies.
Ietauko
cepamformu ar sviestu.
Formas
apakšā ielej nedaudz piena no purava mērces.
Kārto
pusi no kartupeļiem formā. Pārlej ar pusi mērces un pārkaisi ar 1/3 siera.
Nākamo
kārtu veido no saldajiem kartupeļiem un pārlej ar atlikušo mērci, un pārkaisi
ar 1/3 siera.
Pēdējo
kārtu veodo no kartupeļiem, kuru pārkaisi ar pāri palikušo sieru.
Formu
pārklāj ar foliju. Cep cepeškrāsnī 40 min 190 O. 10 min pirms cepšanas beigām
noņem foliju.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru