trešdiena, 2014. gada 22. oktobris

Griķu nūdeles ar pesto un svaigo sieru

Fantastiska recepte, ko atklāju, steidzīgi gatavojot sev pusdienas, no tā, ko atradu ledusskapī, kamēr bērni guļ pusdienas laiku. Gatavošana ļoti vienkārša, viss ar trauku nomazgāšanu aizņem 10 minūtes, bet rezultāts- fantastisks, ko var atkārtot arī gaidot ciemiņus.


Griķu nūdeles ar pesto un svaigo sieru

Nepieciešams:            300 g griķu nūdeles
(4 pers.)                     150 g svaigā siera bumbas ar ķiplokiem
                                    4 ēd.k. bazilika pesto
                                    4 ēd.k. olīveļļa
                                    60 g pīniju rieksti
                                    60 g dīgsti
                                    rozā pipari pēc garšas
                                    jūras sāls pēc garšas
                                   

Pagatavošana:           Sālsūdenī uzvāri griķu nūdeles.
                                    Sajauc pesto ar olīveļļu un pipariem un sāli.
                                    Kad nūdeles gatavas, nokās, pievieno pesto mērci un samaisi.
                                    Pievieno drupinātu sieru, pīniju riekstus un dīgstus.

                                    Ar karoti un dakšu veido “ligzdiņas”, ko kārto uz šķīvja.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru