Par vienu no latviešu tradicionālajiem ēdieniem tiek
uzskatīti pelēkie zirņi. Parasti tie tiek pasniegti ar ceptu speķīti, bet tā kā
es uzskatu, ka virtuvē noteikumu nav, izkāpu ārpuss šī pieņēmuma un ietērpu tos
citā, manuprāt, interesantākā veidolā.
Pelēkie zirņi karija- kokosriekstu mērcē
Nepieciešams:
250 g pelēkie zirņi
2 burkāni
1 neliels brokolis
200 ml krēmīgais kokosriektu piens
2 ēd.k. karijs
1 tējk. Ingvers
½ tējk. Ķiploku pulveris
baltie piparī pēc garšas
jūras sāls pēc garšas
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
Sālsūdenī novāri zirņus līdz mīksti.
Sagriez gabaliņos burkānus un brokoli.
Olīveļļā 3 min apcep brukānus, pievieno brokoli un pacep vēl
1min.
Pievieno kokosriekstu pienu un visas garšvielas, kārtīgi
samaisi līdz garšvielas vienmērīgi iemaisītas pienā.
Pievieno pelēkos zirņus, samazini uguni un
pasautē vēl 3 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru