svētdiena, 2014. gada 2. novembris

Pelēkie zirņi karija- kokosriekstu mērcē

Par vienu no latviešu tradicionālajiem ēdieniem tiek uzskatīti pelēkie zirņi. Parasti tie tiek pasniegti ar ceptu speķīti, bet tā kā es uzskatu, ka virtuvē noteikumu nav, izkāpu ārpuss šī pieņēmuma un ietērpu tos citā, manuprāt, interesantākā veidolā.


Pelēkie zirņi karija- kokosriekstu mērcē

Nepieciešams:           

250 g pelēkie zirņi
2 burkāni
1 neliels brokolis
200 ml krēmīgais kokosriektu piens
2 ēd.k. karijs
1 tējk. Ingvers
½ tējk. Ķiploku pulveris
baltie piparī pēc garšas
jūras sāls pēc garšas
olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:          

Sālsūdenī novāri zirņus līdz mīksti.
Sagriez gabaliņos burkānus un brokoli.
Olīveļļā 3 min apcep brukānus, pievieno brokoli un pacep vēl 1min.
Pievieno kokosriekstu pienu un visas garšvielas, kārtīgi samaisi līdz garšvielas vienmērīgi iemaisītas pienā.
Pievieno pelēkos zirņus, samazini uguni un pasautē vēl 3 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru