ceturtdiena, 2014. gada 27. novembris

Makaronu salāti ar anšoviem un kaperu mērci

Man garšo pastas un makaroni. Protams, es zinu, ka tie mūsu organismam neko vērtīgu nesniedz, tādēļ bremzēju sevi ar to lietošanu uzturē, bet ir divi gadījumi, kad sev to neliedzu:
1.)  kad sevi lutinu un neliedzu neko;
2.)  stiedzīgās dienās, kad nepieciešams kaut ko ātri pagatavot.
Manuprāt, šī ir brīnišķīga recepte gadījumos nr.2., bet, pateicoties
anšovu- kaperu mercītei šie salāti nemaz negaršos ikdienišķi.
Vēl lielu lielais pluss ir tas, ka tie vienlīdz labi garšo gan karsti, gan auksti.



Makaronu salāti ar anšovu un kaperu mērci

Nepieciešams:           

200 g paprika
200 g zaļās sviesta pupiņas
200 g cherry tomāti
250 g penne
70 g kaperi
30 g saulē kaltēti tomāti eļļā
30 g anšovi
2 cieti vārītas olas
2 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. sasmalcināts svaigs oregano
110 ml olīveļļa

Pagatavošana:          

Sagriez papriku un sviesta pupiņas makaronu lielumā.
Cherry tomātus pārgriez uz pusēm.
Sasmalcini 30 g kaperus, 30 g saulē kaltētus tomātus eļļā, 15 g anšovus.
Visas sasmalcinātās sastāvdaļas atsevisķā trauciņā sajauc ar 5 ml eļļas, kurā bija tomāti, 5 ml eļļas, kurā bija anšovi un 10 ml olīveļļu.
Apslaki visus dārzeņus ar mērci un samaisi, sāli pievieno pēc garšas.
Cep cepeškrāsnī 15 min 230 o.
Pagavato mērci:
Olas, atlikušos kaperus, ķiploku, oregano liec virtuves kombainī un sasmalcini līdz viendabīgai masai. Lēnām pievieno olīveļļu, turpinot kulšanu kombainī, līdz iegūst vienmērīgu krēmīgu mērci.
Uzvāri penne sālsūdenī kā norādīts uz iepakojuma.
Sajauc makaronus ar dārzeņiem.
Pa virsu kārto kaperu mērci un atlikušos  anšovus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru