piektdiena, 2014. gada 28. novembris

Smilšu cepumiņi

Ziemassvētku laiks ir ļoti īpašs, un, lai to nesteidzīgi izbaudītu, to jāsāk baudīt uzreiz pēc Latvijas dzimšanas dienas. Ir jauki brīvdienās kopā ar bērniem veidot dekorācijas, aizdedzināt svecītes un gatavot našķus. Decembrī piparkūka un citu cepumu smarža ielīst katrā mājā un tas rada siltumu un omolību, un svētku noskaņu.
Mums pirmā advente tiek atzīmēta tieši ar piparkūku cepšanu, bet šogad līdz tam jau esam paspējušas pagatavot smilšu cepumiņus. Meistarojot šos cepumus, abas ar Grietu nespējām beigt priecāties par jaunajām Tescomas cepumu formiņā, kas veidotas tā, ka trīsgadnieks no mīklas izrullēšanas brīža 100% varēja darboties pats. Un darbojās  pat 15 minūtes (kas ir ļoti daudz J).

Smilšu cepumiņi ar nelielu citrona un kokosriekstu pieskaņu

Nepieciešams:

450 g smalkie kviešu milti
150 g pūdercukurs
130 g sviests
2 citroni
1 ēd.k. vaniļas cukurs
50 g kokosriekstu skaidiņas

Pagatavošana:

Bļodā samaisi miltus ar abiem cukuriem.
Sagriez sviestu kubiņos un pievieno miltiem.
Ar rokām veido drumslas līdz sviests vienmērīgi iemaisījies miltos.
Citroniem norīvē miziņu un pievieno to mīklai.
Izspied no citroniem sulu un pievieno mīklai.
Pievieno kokosriekstu skaidiņas un ar rokām mīci mīklu, lai visas sastāvdaļas vienmērīgi iejaucas mīklā.
Ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl nedaudz miltus.
No mīklas izveido bumbu, ietin to pārtikas plēvē un liec ledusskapī vismaz uz 2h (vai visu nakti).
Mīklu izrulē ~5mm biezu un spiež formiņas.
Cep cepeškrāsnī 10  min 165 o.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru