pirmdiena, 2014. gada 29. septembris

Kārtainie kartupeļu- avakado salāti

Latvieši esot kartupeļu ēdāju tauta, bet man gan kartupeļi ne visai iet pie sirds, it sevišķi vārītā variantā. Bet tā kā darbā tieši man “iekrita” uzdevums, pagatavot amerikāņu kartupeļu salātus, nekas cits neatlika kā meklēt variantu kā šos bumbuļus padarīt ne tik paredzamus un man tīkamus. Arī klasiskā amerikāņu kartupeļu salātu recepte mani šoreiz neuzrunāja, bet iedvesmoja gan…
Šie kārtainie kartupeļu- avakado salāti ir ļoti satīgi un pilnīgi, tādēļ noteikti var kalpot par pamatēdienu. Īsto garšu salātiem piešķir pikantā un svaigā mērce.


Kārtainie kartupeļu- avakado salāti

Nepieciešams (4.pers.):       
5 kartupeļi
4 olas
1,5 avakado
25 g baziliks
25 g pētersīļi
250 ml olīveļļa
75 ml piens
1 citrons
25 ml ķirbju sēklu eļļa
1 ķiploku daiviņa
1 tējk. Dijona sinepes
2 ēd.k. sinepju sēklas
6 baltie pipari
6 rozā pipari
6 zaļie pipari
6 melnie pipari
1,5 tējk. Jūras sāls

Pagatavošana:          

Nomizo kartupeļus un liec vārīties tos sālsūdenī.
Liec vārīties olas.
Taisi garšaugu eļļu, sablenderējot zaļumus ar pipariem, 1 ķiploka daiviņu, ½ citrona sulas, ½ tējk. Sāls, 75 ml olīveļļu un ķirbju sēklu eļļu.
Citā traukā, kurā ērti blenderēt, lej 175 ml olīveļļu, 75 ml piena, ½ tējk. Sāls un sinepes.
Pievieno 10 ml citrona sulas.
Visu pāris sekundes sablenderē līdz iegūsti majonēzei līdzīgu masu.
Pataupot 5 ēd.k. garšaugu eļļas, abas mērces sajauc proporcijā 1:1.
Novārītos kartupeļus pārlej ar 5 ēd.k. garšaugu eļļas un liec atdzist.
Novārītās olas noloba un atdzesē.
Avakado, kartupeļus un olas sagriez šķēlēs.
Uz lēzena šķīvja kārto kartupeļa šķēli, avakado šķēli, tad kartupeļa un olas šķēli, tad atkal kartupeļa un avakado šķēli, tā līdz visas sastāvdaļas izkārtotas uz šķīvja.

Pa virsu lej mērci un pārkaisi ar sinepju sēklām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru