svētdiena, 2014. gada 7. septembris

Baraviku krēmzupa

Spriežot pēc sociālajiem portāliem, šogad meža māte baravikas iesējusi ir pamatīgi, jo visi savus veikumus raksturo ar trīs ciparu skaitļiem. Diemžēl, es spriežu tikai pēc “tīklos” manītā, jo paši mežā šajā sezonā neesam bijuši, jo ar mūsu pavadoņiem (6 mēneši un 2,5 gadi), tas ir diezgan neiespējami (es mēģinu attaisnot mūsu neizderību J ).
Bet, neskatoties uz to, ka paši neesam sēņojuši, ar radu palīdzību pie sēnēm tikām gan, tādēļ arī mūsu virtuvē virmoja lietus un sūnu smarža. Negatavojām klasisko sēņu mērci, bet krēmzupu, kā arī saldā krējuma vietā izvēlējos kokosriekstu pienu, lai nebūtu tik trekni, kā arī saldenā pēcgarša zupiņai lieliski saderēja ar meža karalienēm.


Baraviku krēmzupa

Nepieciešams (4 pers.):       

400 g baravikas
2 kartupeļi
1 sīpols
1 puravs
200 ml kokosriekstu piens
3 gaišās graudu maizes
10 ml olīveļļa
1 ēd.k. kaltētas ķiploku pārslas
½ ēd.k. kaltēti burkāni
½ ēd.k. kaltēti pastiniaki
6 smaržīgie pipari
3 lauru lapas
1 tējk. Kaltēti maurloki
olīveļļa cepšanai
sviests cepšanai
jūras sāls pēc garšas
                       
Pagatavošana:

Notīri sēnes, dažas pataupi dekorēšanai, parejās sagriez.
Apcep sagrieztās sēnes nelielā olīveļļas daudzumā līdz iztvaiko viss ūdens. Nomizo un sagriez sīpolu, puravu un kartupeļus.
Katliņā uzkarsē olīveļļu un apcep sīpolus un puravus.
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, pievieno apceptās sēnas, ķiploku pārslas, kaltētos burkānu un pastiniakus, lauru lapas, piparus un sāli.
Nedaudz pacep un tad pievieno 600 ml vārītu ūdeni un kokosriekstu pienu.
Samazini uguni un vāri 20 min.
Maizi sagriez mazos kubiciņos, pārlej to ar 10 ml olīveļļu un kaltēties maurlokiem.
Visu kārtīgi samaisi un kārto uz pannas, kas ieklāta ar foliju.

Cep cepeškrāsnī 8 min 200 o.
Pataupītās sēnes sagriez plānās šķēlītēs un uz pannas apcep sviestā no abām pusēm.
No zupas izņem lauru lapas un visu parejo sablenderē.
Pasniedz ar maizes grauzdiņiem un apceptajām sēnēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru