trešdiena, 2014. gada 3. septembris

Pekanriekstu un krēmsiera deserts burciņā

Šo desertu radīju priekš kulinārijas žurnāla “Četras sezonas”. No galvenās redaktores saņemot uzdevumu- radīt desertu Ņujorkas ballītei- pirmās asociācijas bija Ņujorkas siera kūka un pekanriekstu tarte. Lai nebūtu jāizvēlas starp divām brīnišķīgām un nesalīdzināmām lietām, nolēmu tās apvienot. Un radās brīnišķīga kombinācija- saldi rieksti ar svaigu krēmsieru.


Pekanriekstu un krēmsiera deserts burciņā

Nepieciešams (4 pers.):       

200 g krēmsiers
130 g baltais cukurs
70 ml tumšais cukurniedru sīrups
2 lielas olas
70 g pekanrieksti
½ citrons
20 g sviests
5 ml tumšais rums
3 ml vaniļas ekstrakts
¼ tējk. Jūras sāls
¼ tējk vaniļas cukurs
                       

Pagatavošana:

Sasmalcini pekanriekstus, 4 pataupot dekorēšanai.
Izkausē sviestu un samaisi to ar 70 g baltā cukura, cukurniedru sīrupu, rumu, vaniļas ekstraktu, jūras sāli un 1 olu.
Masai pievieno sasmalcinātos pekanriekstus.
Pekanriekstu masu pildi karstumizturīgās burciņās un cep 10 minūtes 185 o.
Krēmsieru sajauc ar 1 olu, 60 g cukura, ½ citrona sulas un vaniļas cukura.
Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 165 o.
Burciņās lej krēmsiera masu un cep 10 min 165 o.
Dekorē ar veseliem pekanriekstiem.
Pasniedz atdzesētu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru