Šo desertu radīju priekš kulinārijas žurnāla “Četras
sezonas”. No galvenās redaktores saņemot uzdevumu- radīt desertu Ņujorkas
ballītei- pirmās asociācijas bija Ņujorkas siera kūka un pekanriekstu tarte. Lai
nebūtu jāizvēlas starp divām brīnišķīgām un nesalīdzināmām lietām, nolēmu tās
apvienot. Un radās brīnišķīga kombinācija- saldi rieksti ar svaigu krēmsieru.
Pekanriekstu un krēmsiera deserts burciņā
Nepieciešams (4 pers.):
200 g krēmsiers
130 g baltais cukurs
70 ml tumšais cukurniedru sīrups
2 lielas olas
70 g pekanrieksti
½ citrons
20 g sviests
5 ml tumšais rums
3 ml vaniļas ekstrakts
¼ tējk. Jūras sāls
¼ tējk vaniļas cukurs
Pagatavošana:
Sasmalcini pekanriekstus, 4 pataupot dekorēšanai.
Izkausē sviestu un samaisi to ar 70 g baltā cukura,
cukurniedru sīrupu, rumu, vaniļas ekstraktu, jūras sāli un 1 olu.
Masai pievieno sasmalcinātos pekanriekstus.
Pekanriekstu masu pildi karstumizturīgās burciņās un cep 10
minūtes 185 o.
Krēmsieru sajauc ar 1 olu, 60 g cukura, ½ citrona sulas un vaniļas
cukura.
Samazini cepeškrāsns temperatūru līdz 165 o.
Burciņās lej krēmsiera masu un cep 10 min 165 o.
Dekorē ar veseliem pekanriekstiem.
Pasniedz atdzesētu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru