Par šo recepti pilnīgi drošu sirdi varu teikt- tā ir
perfekta!
Šis ēdiens ir vairākkārt pārbaudīts un, ja precīzi ievērosi
visas temperatūras un cepšanas laikus, Tev tas izdosies lielisks un
neatstās vienaldzīgu nevienu.
Lielopa gaļa būs sulīga un maigi rozā. Salātos pilnu buķetu
dos saldais kartupelis, kas papildināts ar granatābolu, bet nots izskaņā maigi
ievīsies Fetaki siers.
Tiešām, sinfonija!
Rostbifa salāti
Nepieciešams (4 pers.):
450 g lielopa fileja
1,5 saldais kartupelis
120 g salātu mikslis
60 g fetaki siers
1 granātābols
1 ēd.k. krāsainie
pipari
1 ēd.k. sasmalcināts svaigs rozmarīns
½ tējk. Jūras sāls
mērcei:
½ granātābola
30 ml aveņu etiķis
30 ml avakado eļļa
jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Smalki sagriez rozmatīnu, sajauc ar 1 ēd.k. svaigi maltiem
krāsainajiem pipariem un ½ tējk. Jūras sāls.
Apviļā fileju garšvielu maisījumā.
Fileju nosien ar cepamo auklu, veidojot apaļu, blīvu gaļas
galabu kā cepetis.
Uz pannas uzakrsē eļļu un apcep gaļu no visām pusēm uz
lielas uguns.
Cep gaļu cepeškrāsnī 20 min 220 o.
Nomizo un notvaicē saldo kartupeli līdz mīksts.
Pagatavo mērci, no granātābola sēklām izspiežot sulu un
sajaucot ar visām pārējām sastāvdaļām.
Salātu lapas apslaki ar pusi no mērces un samaisi.
Saldo kartupeļi sagriez gabaliņos.
Uz šķīvja kārto salātu miksli un pa virsu liec saldo
kartupeli.
Uzdrupini sieru un pārkaisi ar granātābola sēkliņām.
Kad gaļa gatava, sagriez to plānās šķēlēs un kārto virs
salātiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru