pirmdiena, 2014. gada 8. septembris

Rostbifa salāti

Par šo recepti pilnīgi drošu sirdi varu teikt- tā ir perfekta!
Šis ēdiens ir vairākkārt pārbaudīts un, ja precīzi ievērosi visas temperatūras un cepšanas laikus, Tev tas izdosies lielisks un neatstās vienaldzīgu nevienu.
Lielopa gaļa būs sulīga un maigi rozā. Salātos pilnu buķetu dos saldais kartupelis, kas papildināts ar granatābolu, bet nots izskaņā maigi ievīsies Fetaki siers.
Tiešām, sinfonija!


Rostbifa salāti

Nepieciešams (4 pers.):       

450 g lielopa fileja
1,5 saldais kartupelis
120 g salātu mikslis
60 g fetaki siers
1 granātābols
1 ēd.k.  krāsainie pipari
1 ēd.k. sasmalcināts svaigs rozmarīns
½ tējk. Jūras sāls

mērcei:
½ granātābola
30 ml aveņu etiķis
30 ml avakado eļļa
jūras sāls pēc garšas
                                   

Pagatavošana:          

Smalki sagriez rozmatīnu, sajauc ar 1 ēd.k. svaigi maltiem krāsainajiem pipariem un ½ tējk. Jūras sāls.
Apviļā fileju garšvielu maisījumā.
Fileju nosien ar cepamo auklu, veidojot apaļu, blīvu gaļas galabu kā cepetis.
Uz pannas uzakrsē eļļu un apcep gaļu no visām pusēm uz lielas uguns.
Cep gaļu cepeškrāsnī 20 min 220 o.
Nomizo un notvaicē saldo kartupeli līdz mīksts.
Pagatavo mērci, no granātābola sēklām izspiežot sulu un sajaucot ar visām pārējām sastāvdaļām.
Salātu lapas apslaki ar pusi no mērces un samaisi.
Saldo kartupeļi sagriez gabaliņos.
Uz šķīvja kārto salātu miksli un pa virsu liec saldo kartupeli.
Uzdrupini sieru un pārkaisi ar granātābola sēkliņām.

Kad gaļa gatava, sagriez to plānās šķēlēs un kārto virs salātiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru