Šī vienkāršā zupiņa mūsu virtuvē ienāca uz palikšanu, jo tā
ir pagatavojama 15 minūtēs, bet garša ir ļoti maiga un izteikta vienlaikus.
Iesaku Tev izmēģināt šo recepti pat ja neesi cukīnī
cienītājs, jo atklāsi, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Iemācoties uzmeistarot
šo zupu, pat pēc garas darba dienas no 5 produktiem varēsi uzmeistarot siltu,
mājās gatavotu biezzupu.
Cukini- karija biezzupa
ar zaļajiem zirnīšiem
Nepieciešams (4 pers.):
600 g cukini (~3 gab)
3 šalotes sīpoli
200 g svaigi zaļie zirnīši
600 ml dārzeņu vai vistas buljons
100 g kausētais siers
40 g sviests
1 tējk, karijs
1 tējk. Gara masala
2 ēd.k. sinepju sēklas
jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Sagriez cukini un sīpolus.
Izkausē katlā sviestu un apcep sīpolus ~2 min.
Pēc tam pievieno cukini, kariju, gara masala,1 ēd.k. sinepju
sēklas un jūras sāli pēc garšas.
Visu nedaudz pacep un tad pievieno buljonu.
Vāri 5 min, tad zupu sablenderē.
Pievieno zirnīšus, sieru un atlikušās sinepju sēklas un
pavāri vēl 2 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru