svētdiena, 2014. gada 21. septembris

Cukini- karija biezzupa ar zaļajiem zirnīšiem

Šī vienkāršā zupiņa mūsu virtuvē ienāca uz palikšanu, jo tā ir pagatavojama 15 minūtēs, bet garša ir ļoti maiga un izteikta vienlaikus.
Iesaku Tev izmēģināt šo recepti pat ja neesi cukīnī cienītājs, jo atklāsi, ka viss ģeniālais ir vienkāršs. Iemācoties uzmeistarot šo zupu, pat pēc garas darba dienas no 5 produktiem varēsi uzmeistarot siltu, mājās gatavotu biezzupu.


Cukini- karija biezzupa ar zaļajiem zirnīšiem

Nepieciešams (4 pers.):       

600 g cukini (~3 gab)
3 šalotes sīpoli
200 g svaigi zaļie zirnīši
600 ml dārzeņu vai vistas buljons
100 g kausētais siers
40 g sviests
1 tējk, karijs
1 tējk. Gara masala
2 ēd.k. sinepju sēklas
jūras sāls pēc garšas                        

Pagatavošana:          

Sagriez cukini un sīpolus.
Izkausē katlā sviestu un apcep sīpolus ~2 min.
Pēc tam pievieno cukini, kariju, gara masala,1 ēd.k. sinepju sēklas un jūras sāli pēc garšas.
Visu nedaudz pacep un tad pievieno buljonu.
Vāri 5 min, tad zupu sablenderē.

Pievieno zirnīšus, sieru un atlikušās sinepju sēklas un pavāri vēl 2 min.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru