Visiem bērniem garšo pica. Un picas cepšana var būt arī
izklaide visai ģimenei kopā. Tadēļ, ja izmanto paštaisītu vai eko kečupu un
mērces, reizēm to var atļauties bez sirdsapziņas pārmetumiem, vienkārši tādēļ,
lai būtu jautri un garšīgi, un tieši tāda, kā katrs vēlas.
Mēs ļoti bieži picas pamatnei izmantojam pitas maizi, jo tā
ir ātrāk un nedaudz veselīgāk, kā arī mīkliņa būs ekstra plāna un kraukšķīga.
Padalīšos ar tieši man iecienītu pitas picas recepti, bet picu darināšanā nav
noteikumi, tādēļ liekat virsū tieši to, kas jums iet pie sirds, un ļaujat tā
darīt arī bērniem.
Pitas maizes veģitārā pica
Nepieciešams:
(4 pers.)
4 pitas maizes
375 g mocarellas siers
100 g cietais siers
½ cukīnī
1 paprika
2 tomāti
90 ml olīveļļa
40 ml piens
½ tējk. Jūras sāls
½ tējk. Dijona sinepes
½ citrona sulas
20 g pētersīļi
20 g raudene
20 g baziliks
4 ķiploka daiviņas
20 ml eko kečups
Pagatavošana:
Traukā, kurā ērti var blenderēt, ielej pienu un eļļu ar
sinepēm un ¼ tējk. sāls.
Dažas sekundes sablenderē līdz iegūsti majonēzei līdzīgu
masu.
Pievieno 5 ml citrona sulas.
Citā traukā sablenderē 15 g pētersīļus, 15 g raudeni, 15 g
bazilika, ķiplokus, atlikušo citrona sulu, ¼ tējk. sāls ar 1 ēd.k. majonēzes
masu.
Abas mērces sajauc kopā.
Sagriez ripiņās cukīnī, tomātus un mocarellas sieru,
papriku- standziņās.
Sarīvē cieto sieru.
Uz pitas maizes liec 5 ml kečupu un ~7 ml mērces, izmērē
vienmērīgi pa visu maizi.
Virsū liec mocarellu un sarīvēto sieru.
Pa virsu kārto cukīnī, papriku un tomātus.
Cep 8-10 min 200 O.
Kad pica gatava pa virsu uzkaisi sasmalcinātus atlikušos
zaļumus.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru