pirmdiena, 2014. gada 9. jūnijs

Mājas frī kartupelīši ar ceptu mencu

Manuprāt, reizēm visiem gribas apēst kaut ko no “neveselīgo ēdienu” plaukta, piemēram frī kartupelīšus. Un reizēm jau arī vajag! Bet, kad to darām, labāk pagatavot pašam nevis nopirkt fast-food “restorānā”, jo skaidrs, ka arī mājās gatavotajiem būs krietna deva eļļa un sāls, bet vismaz nekas cits no ķīmijas tabulas.
Un bērnu spīdīgās, smaidīgās mutes, pierādīs to, ka reizēm vajag atkāpties no veselīga dzīvesveida pamatprincipiem.


Mājas frī kartupelīši ar ceptu mencu

Nepieciešams (4 pers.):       

10 mazi kartupeļi
~5 ēd.k. olīveļļa
mencas fileja
2 ēd.k. kviešu milti
1 ola
sāls
pipari 
eļļa cepšanai
                                   

Pagatavošana:          

Kartupeļus nomizo un sagriež standziņās.
Bļodā apslaka kartupeļus ar eļļu un iemaisa ar sāli un pipariem.
Kartupeļus izklāj vienmērīgi uz cepešpannas.
Cepj cepeškrāsnī uz 200 10 min.
Palielina temperature uz maksimālo un cepšanas režīmā no augšas apbrūnina kartupeļus, cepjot ~4 min.
Mencas fileju sagriež ~4x8cm gabalos.
Mencu apviļā miltos, kas sajaukti ar sāli, pēc tam olā un cepj uz pannas ~2min no katras puses.
Mencu pēc cepšanas novieto uz papīra dvieļa, lai notecinātu lieko eļļu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru