Beidzot klāt ir pavasaris! Beidzot visapkārt parādās zaļā
krāsa, arī mūsu šķīvjos! Šajā laikā viss, kas izaug, ir supervērtīgs, jo katrā
zaļajā zālītē ir koncentrējies milzīgs spēks, kas ļauj pēc garā ziemas miega
mazajam asniņam pārsķelt cieto zemi. Tādēļ mums šis dabas dotais spēks ir
jāuzņem, jo pašu spēki pēc ziemas ir izsīkuši. Pirmkārt, to var darīt pašiem
esot dabā, ieelpojot un sajūtot to, bet visu šo dabas spēku vajaga pārnest arī
uz šķīvjiem. Visu, ne tikai skaistus salātīņus, bet arī pumpurus un nezāles, jo
tajās koncentrējās milzu energģija un vitalitāte- dzīvības spēks!
Nezālītes un pumpurus visvieglāk un lielāko daudzumu
iespējams uzņemt ar smūtiju starpniecību, bet no šīm zālītēm, kuras tiek
ravētas, var pagatavot arī brīnišķīgus salātus un zupas.
Šoreiz par nātrēm, jo tās varētu dēvēt par nezāļu
karalieni. Tās ir ļoti vērtīgas, bagātas ar C vitamīnu, A vitamīnu, dzelzi,
kalciju, kāliju, magniju. Pavisam jaunās lapiņas itin nemaz nedzeļ. Nātres, kad
tās izvārītas, garšo līdzīgi kā spināti, tāpēc arī to pielietojums var būt tāds
pats kā spinātiem. Protams, nevārīts un termiski neapstrādāts šis augs mums
spēs dot visvairāk, tādēļ piedāvāšu jums recepti, kurā nātrītes ir svaigas.
Receptē būs klasiskā savienība tomāts un mocarella, bet to papildinās
izteiksmīgs rukolas- nātru pesto, kā arī, pateicoties pilngraudu makaroniem,
šie salāti varētu kalpot arī kā pamatēdiens.
Mocarellas- makaronu salāti ar nātru pesto
Nepieciešams (4 pers.):
250 g kubiļos sagriezta mocarella
200 g uz pusēm sagriezti cherry tomāti
100 g rukola
100 g pilngraudu penne
jūras sāls vārīšanai
20 ml balzamiko krēms
Pesto:
30 g rukola
30 g nātres
75 ml olīveļļa
30 g parmezāna siers
30 g indijas rieksti
1 tējk. Jūras sāls
melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Visas pesto sastāvdaļas sablenderē līdz iegūsti viendabīgu
masu.
Sālsūdenī novāri penni, lai mīksti, bet iekšpusē nedaudz
kraukšķīgi.
Liec lielā bļodā makaronus ar mocarellu, tomātiem, rukolu un
visu kārtīgi samaisi ar pesto.
Pasniedzot uzpilini dažas piles balzamiko krēmu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru