svētdiena, 2015. gada 23. augusts

Gurķu aukstā zupa

Vasara ir laiks, kad pat neapzināti sākam ēst vieglāk un veselīgāk, jo organisms pats sauc pēc svaigiem, sulīgiem un kraukšķīgiem augļiem un dārzeņiem, turklāt tie apkārt ir tik daudz, dažādi, krāsaini un pilnbriedā. Saulītes apspīdētiem mums nekārojas ne silti ne sātīgi ēdieni, tādēļ šajā laikā mūsu galda karaļi ir salāti un zupas, aukstās zupas.
Latviešiem ļoti ierasta un bieži gadu rotā biešu aukstā zupa ar kefīru, bet auksto zupu dažādība ir nebeidzama, tādēļ gribu katru iedrošināt izmēģināt kādu jaunu auksto viru, varbūt tieši šo…

Gurķu aukstā zupa

Nepieciešams:

100 g kinoja
2 garie gurķi
2 mazi avakado
1 laima sula
50 g smalki sagrieztas dilles
2 ķiploka daiviņas
½ smalki sagriezta paprika
5 ml tabasco mērce
jūras sāls pēc garšas
baltie pipari pēc garšas
Pagatavošana:

Novāri kinoju sālsūdenī līdz gatava.
Visas sastāvdaļas, izņemot papriku un kinoju, sablenderē viendabīgā zupā ar 200 ml ledus auksta ūdens.

Pievieno papriku un kinoju.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru