otrdiena, 2015. gada 25. augusts

Bazilika pesto

Baziliks ir ļoti aromātisks garšaugs , kas, manuprāt, garšo gandrīz visiem. To kulinārijā var izmantot gan svaigā gan kaltētā veidā, papildinot zivs, gaļas un dārzeņu ēdienus, kā arī desertus, jo tas veido brīnišķīgu apvienību ar zemenēm un citām ogām.
Arī mūsu mājās baziliks ir ļoti iecienīt un vasarā, kad to svaigā veidā var nopirkt lielām buntēm, mēs to arī darām, lai mūsu māja pielītu ar šo balzāmisko smaržu. Tā apreibina!
Mēs ļoti mīlam ēdienu pagatavošanā izmantot bazilika pesto, kurā ir samalts svaigs šis garšaugs. Ar pesto palīdzību var atsvaidzināt jebkuru ēdienu, to var pievienot dārzeņu salātiem, zivīm, pastām, marinādēm, padarot to pilnīgu un vasaras aromāta pielietu. Protams, pesto var nopirkt veikalā gatavu (ziemā vai laika trūkuma dēļ mēs to arī darām), bet pašgatavots tas pārņems katru garšas kārpiņu un liks tām dziedāt, tādēļ ir vērts ziedot tam 10 minūtes (tik tiešām 10 minūtes!).

Šis ir arī brīnišķīgs veids kā saglabāt baziliku ziemai, bet burciņas gan būs jātur vēsumā.


Bazilika pesto

Nepieciešams :          

Liels saišķis baziliks baziliks
75 ml olīveļļa
30 g parmezāna siers
30 g indijas rieksti
1 ķiploka daiviņa
1,5 ēd.k. citrona sula
1 tējk. Jūras sāls
melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana:          

Indijas riekstus aplej ar dzeramo ūdeni un ļauj nostāvēties 4 h.
Sarīvē parmezāna sieru.
Visas sastāvdaļas sablenderē līdz iegūst pesto masu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru