pirmdiena, 2015. gada 7. septembris

Vraps ar pupiņām, avakado salsu un riekstu mērci

Mums visiem četriem ļoti patīk būt pie dabas. Bērni ārā ir nodarbināti, paši izzonot un atklājo pasauli, bet mēs varam uzlādēties, ieelpojot svaigu gaisu, sajūtot vēju uz saviem vaigiem un klausoties putnu dziesmas. Tieši ārā mums ar vīru izdodas netraucēti aprunāties, jo bērni runājas ar tārpiņiem, kukaiņiem un taureņiem.

Arī maltītes ārā garšo daudz labāk un mūsu gadījumā ir mierīgākas un harmoniskākas, jo nav jāsatraucas un uzreiz jāķer lupata, kad mazākajam kaut kas nokrīt vai izlīst zemē. Tādēļ mēs gana bieži, arī darba dienu vakaros, savu maltīti parceļam ārā, ar piknika groziņu un deķīti aizbraucot līdz Mežaparkam vai Ķīšezeram.
Protams, šādas vakariņas pieprasa savu pasniegšanas veidu- tām ir jābūt viegli līdzi paņemamām un bez īpašiem darba rīkiem notiesājamām. Un šajā kategorijā pilnībā iekļaujas mums tik iemīļotie vrapi, ko katrs var pildīt pēc sirds patikas, bet mums ļoti iecienīts ir tieši vegānais (bez gaļas, bez olām, bez piena) rullītis.



Vraps ar pupiņām, avakado salsu un riekstu mērci

Nepieciešams (4 pers.):

4 pilngraudu tortiljas
4 salātlapas
1 avakado
1 mazs sarkanais sīpols
½ paprika
200 g konservetās pupiņas tomātu mērcē
4 ēd.k. rauga pārslas
2 ēd.k. olīveļļa
2 ēd.k. baltvīna etiķis
jūras sāls pēc garšas

mērcei:
50 g indijas rieksti
10 ml olīveļļa
1 ķiploka daiviņas
1/2 citrona sula
saišķītis pētersīļu
10 raudenes lapiņas
10 bazilika lapinas


Pagatavošana:

4 h dzeramajā ūdenī izmērcē indijas riekstus.
Visas mērces sastāvdaļas liec blenderī un sablenderē.
Sagriez smalki sīpolu un avakado, liec tos bļodā.
Ar putojamo slotiņu saputo olīveļļu ar etiķi un jūras sāli.
Mērci pievieno avakado un samaisi.
Papriku sagriez stienīšos.
Uz pannas uzsildi pupiņas.
Tortiljas nozied ar mērci.
Katrā vrapā liec vienu salātlapu, 2 ēd.k. pupiņas, 1 ēd.k. avakado salātus un papriku.
Pārber ar rauga pārslām.
Aizloki tortilju un pasniedz.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru