otrdiena, 2015. gada 20. oktobris

Ziedkāpostu kuskuss

Šis ir mans pēdējā laika atklājums! Ļoti vienkārši, ļoti ātri pagatavojams, ļoti veselīgs- ziedkāpostu kuskuss!
Esmu sajūsmināta par šo vienkāršo ēdienu, ko nedēļas laikā jau gatavoju divas reizes, jo visai ģimenei ļoti garšoja, kā arī meistarošana aizņem 5 min. Turklāt tas ir daudz veselīgāks par kuskusu vai rīsiem, jo sastāv pamatā no dārzeņiem.
Tas tiešām ir “vieglu vieglais”, visos šī vārda izpausmes veidos. Iesaku!


Ziedkāpostu kuskuss

Nepieciešams:
½ ziedkāposta (tikai ziedi)
½ brokoļa (tikai ziedi)
1 liels burkāns
3 lielas ķiploka daiviņas
3 olas
2 ēd.k. sojas mērce
1 ēd.k. teriyaki mērce
1 ēd.k. kaltēti pētersīļi
olīveļļa cepšanai

Pagatavošana:
Mazos kubiņos sagriez burkānu.
Sasmalcini ķiploku.
Uz pannas uzkarsē olīveļļu un apcep tajā burkānu un ķiploku.
Virtuves kombainā sasmalcini vai sarīvē puķkāpostu un brokoli, pievieno tos pannā un  kārtīgi visu samaisi, pacep 2 min.
Pannas sastāvu pavirzi uz malām, izveidojot pannas vidū bedrīti, kurā  apcept olu.
Izveidotajā brīvajā vietā iesit olas un, ar lāpstiņu maisot, pagatavo olu kulteni.
Kad ola izcepusies, samaisi ar visu kuskusu.
Pievieno soju, teriyaki un pētersīņus un kārtīgi samaisi.

Gatavs!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru