trešdiena, 2014. gada 9. aprīlis

Sāļie kēksiņi

Manai divgadīgajai meitai patīk man palīdzēt virtuvē, protams, vēl viņai uzticamo darbiņu skaits ir ierobežots, bet galvenais, jau ir darīt to kopā un radīt vēlmi palīdzēt. Viņai ļoti patīk gatavot kūkas un kēksiņus, jo to gatavošanā viņa var daudz pielikt savu roku – iebērt un maisīt.
Bet saldumi jau nav uzturvērtību piramīdas augšdaļā, tādēļ nevar jau katru dienu cept kūku vai kēksiņus… Tādēļ mēs esam ieviesuši sāļās kūkas un sāļos kēksiņus, kuri ir brīnišķīgi brokastu ēdieni vai uzkodas ballītē, vai pat pamatēdiens, papildinot tos ar salātiem.

Šo sāļo kūku recepte ir pilnībā atvērta jaunām kombinācijām un variācijām, jo tos var papildināt ar pilnīgi visu, kas ir ledusskapī (tik tiešām) – tie vārētu būt ar papriku un cukīni, sēnēm un sīpoliem, ananāsiem un žāvētu vistu, vārtītiem kartupeļiem un tomātiem – variācijas tiešām ir nebeidzamas.

Sāļie kēksiņi ar brokoļiem

Nepieciešams (6 kēksiņi):   

~3 lieli brokoļa ziedi
2 olas
100 ml piens
~80 g kārtainā mīkla
100 g labi kūstošs siers
sviests formas iesmērēšanai
sāls
                                   
Pagatavošana:          

Izvāri sālsūdenī brokoli.
Izied kēksa formiņas ar sviestu.
Izklāj kēksa formiņas ar kārtaino mīklu.
Sagriez sieru ~1x1 cm kubiņos.
Kēksu formiņās liec sieru un brokoļa ziedus.
Sakul olas, pievieno pienu.
Ielej sakulto olu kēksu formiņās.
Cept cepeškrāsnī ~15 min 175 O.
                                   
Sāļie kēksiņi ar šķiņķi

Nepieciešams (6 kēksiņi):   

100 g cūkgaļas šķiņķis
2 olas
100 ml piens
~80 g kārtainā mīkla
100 g labi kūstošs siers
sviests formas iesmērēšanai
sāls
                                   
Pagatavošana:          

Izied kēksa formiņas ar sviestu.
Izklāj kēksa formiņas ar kārtaino mīklu.
Sagriez sieru un šķiņķi~1x1 cm kubiņos.
Kēksu formiņās liec sieru un šķiņķi.
Sakul olas, pievieno pienu.
Ielej sakulto olu kēksu formiņās.
Cept cepeškrāsnī ~15 min 175 O.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru