svētdiena, 2014. gada 25. maijs

Rabarberu plātsmaize ar zemenēm

Varētu teikt, ka Latvijā raža sākas ar rabarberiem. To saldskābā garša brīnišķīgi sader ar siltām pavasara un vasaras dienām, kad nekas nespēj labāk veldzēt slāpes kā auksts rabarberu dzēriens un desertā ļoti iederas klasiku klasika – rabarberu plātsmaize.
Rabarberi ir arī ļoti vertīgi un cilvēka organismam nepieciešami, jo kāts satur daudz vitamīnu un mikroelementu, piemēram, kāliju un kalciju, kas stiprina kaulus, uzlabo redzi un veicina nervu sistēmas darbību, C vitamīnu, kas normalizē holesterīna līmeni asinīs, un dažādas skābes (ābolskābi, skābeņskābi, citronskābi u.c.), kas stimulē vielmaiņu. Tādēļ izmantosim šo laiku, lai baudītu šo Latvijas dārgumu.



Rabarberu plātsmaize ar zemenēm

Nepieciešams:           

2 glāzes milti
1 glāze cukurs
1 glāze kefīra
3 olas
100 ml skābais krējums
700 g rabarberi
700 g zemenes
1 tējk. Cepamais pulveris
1 ēd.k. vaniļas cukurs
                       
Pagatavošana:

Nomizo rabarberus un sagriez ripiņās, apber ar 2 ēd.k. cukura.
Miltus, cukuru, 2 olas, kefīru, cepamo pulveri un vaniļas cukuru sajauc viendabīgā māsā, ieliec ledusskapī uz 30 min.
Sagriez zemenes.
Uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepamo papīru uzlej mīklu.
Pārkaisi ar rabarberiem un pusi no zemenēm. Liec cepeškrāsnī uz cep 20 min 200 O.
Skul 1 olu ar skābo krējumu.
Pārlej krējumu plātsmaizei un cep vēl 10 min.
Izņem no cepeškrāsns un kamēr plātsmaize karsta dekorē ar svaigajām zemenēm.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru