trešdiena, 2015. gada 30. septembris

Krāsainie "Absolūts ēd" pulveri

Mēs varam būt ļoti pateicīgi, ka mūsu Latvija ir tik brīnišķīga vieta, kur var piedzīvot četrus gadalaikus, ļoti izteiktus un dažādus. Tāds krāšņums nav pieejams daudzās vietās, tādēļ par to ir jāpriecājas un jābauda.
Protams, katram gada laikam ir sava smarža un burvība, bet no ražas viedokļa tā mūsu ziema ir nedaudz tukša un vienveidīga, jo jāpārtiek tikai no saknēm, ko no rudens glabājam pagrabos. Lai nebūtu tikai kartupeļi, bietes, burkāni un ķirbji jaēd trīs tumšos mēnešus, ir jāsagatavo ziemas krājumi ar marinējumu un citu uzglabāšanas tehniku palīdzību.
Man vislabāk patīk produktus sagabāt saldētā veidā, bet diemžēl septembrī pat ar kāju savā saldētavā neko vairs nevaru iedabūt.
Šogad gan es nopriecājos, ka par manu ziemas dažādību ir parūpējies arī “Absolūts ēd”, jo piedāvā daudz dažādus ogu, augu un dārzeņu pulverus, kas ir iegūti visus labumus žāvējot 45 o (tādēļ to droši var lietot arī svaigēdāji) un pēc tam samaļot pulverī. Piedāvātie pulveri ir ļoti plašā, daudzveidīgā klāstā, tie noderēs gan kokteiļiem, gan mērcēm, gan desertiem, gan dzērieniem, gan vienkārši izkrāsot savu virtuvi un ēdienkarti.


Pieejami ir:
·        Biešu pulveri, kas ļoti garšoja manām abām meitām, manuprāt, tas brīnišķīgi saderēs ar kazas sieru un dažādiem salātiem vai salātu mērcēm.
·        Nātru pulveris. Šo mēs ziemā daudz un aktīvi kokteiļos bērsim.
·        Lapu kāposta pulveris. Tas arī būs kokteiļu karalis, kā arī mērcēs un zupās labi kā garšviela noderēs.
·        Burkānu pulveris arī ir ļoti salds un bērniem garšo tīrā veidā. No šī arī var ātro mērci pagatavot (gan siltu gan aukstu, piemēram, sajaucot ar grieķu jogurtu)
·        Gaileņu pulveris ir fantastisks un jau tagad zinu, ka ziemā varēšu baudīt gaileņu risotto, krēmzupu vai pat mercīti (bez pašām sēnītēm, bet pilnu sēņu garšas). Šis pulveris noteikti būs viena no manām iemīļotākajām garšvielām, jo salātiem piesķirs ļoti interesantu, uzreiz nenosakāmu, bet tik pazīstamu, garšu. Esmu nolēmusi arī riekstus apgrauzdēt gaileņu pulverī un sajaukt prātu savām un ģimenes garšas kārpiņām.
·        Vēl ir melleņu un upeņu pulveris, kas arī der un papildina it visu. Meitas jau pagatavoju sev putru, iekrāsojot to tumši violetu. Man pa galvu maļās dažādas desertu idejas, kurus tik ļoti papildinās un izskaistinās šie krāsainie ogu putekļi. Ļoti labi šie pulveri noder, lai naturālajam jogurtam pievienotu ogu garšu- šāds paņēmiems būs daudz veselīgāks kā pirkt jogurtu ar garšu, kurā daudz cukura un pat krāsvielas ir pievienotas. No šiem arī brīnišķīgus karstos dzērienus var pagatavot un ne tikai.

Katrā ziņā šī ziema nebūs garlacīga un ēdienā vienveidīga! Par to paldies Ilzei Lipskai!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru