svētdiena, 2014. gada 21. decembris

Dārzeņi ar ķiplokiem un ingveru

Šī brīnišķīgo dārzeņu recepte mūsu mājās ienāca, pateicoties žurnālam “Četras sezonas” un manai darbībai tajā.
Priekš aprīļa žurnāla man no galvenās redaktores bija uzdevums radīt recepti, kurā būtu Vusteras mērce. Tā kā gaļu uzturā nelietoju, izmēģināju šo mērci dārzeņu marinešanai, un neticami, bet ar pirmo mēģinājumu dārzeņi izdevās perfekti (es nebaidos šī vārda).
Marināde piešķir pikantumu, nenomācos dārzeņu sulīgo garšu. Tiešām lieliska, viegla maltīte, kas ir aktuāla jebkurā sezonā.


Dārzeņi ar ķiplokiem un ingveru

Nepieciešams:           

10 ēd.k. vusteras mērces
6 ēd.k. olīveļļa
4 ķiploku daiviņas
~ 5 cm svaigs ingvers
1 kartupelis
1 kālis
1 saldais kartupelis
2 burkāni
¼ brokoļa
sāls
pipari

krējuma mērcei:

3 ēd.k. krējums
1 ķiploka daiviņas
2 ēd.k. vusteras mērces
saišķītis pētersiļi
sāls
pipari


Pagatavošana:          

Smalki sagriez ķiploku un ingveru.
Pagatavo marinādi, sajaucot vusteras mērci ar olīveļļu, ķiplokiem un ingveru. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Sagriez dārzeņus ~2cm lielos gabalos.
Pārlej dārzeņus ar marinādi. Atstāj dārzeņus iemarinēties minimums uz 3h.
Pildi dārzeņus cepamtraukos ar vāku, pārlejot ar marinādi. Cep cepeškrāsnī 190 30 min.
Pagatavo krējuma mērci, visas sastāvdaļas sajaucot kopā.

Pasniedz karstu ar krējuma mērci un svaigiem pētersiļiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru