svētdiena, 2015. gada 26. aprīlis

Dārzeņu- sēklu krekeri

Ticēsiet, ja teikšu, ka krekeri var būt veselīgi? Diez vai, vai ne? Bet šie var un 100% arī ir, jo to sastāvā nav nekas cits kā tikai sēklas un dārzeņi. Pagatavošanas process gan ir laika ietilpīgs, bet nav sarežģīts. Un tas ir tā vērts, jo garšo brīnišķīgi un atkārtošos, bet nevaru vēlreiz to nepateikt, ir veselīgi. J
Šajā receptē dārzeņu masai izmantoju ķirbi un sīpolu, bet tie var būt jebkuri dārzeņi, burkāni, tomāti, cukīni.
Vienīgā nelaime šai receptei ir tā, ka cepumiņi pazūd neproporcionāli ātri to gatavošanas laikam. J


Dārzeņu- sēklu krekeri

Nepieciešams:           

400 g ķirbis
200 g sīpoli
100 g saulespuķu sēkliņas
100 g ķirbju sekliņas
200 g linsēklas
2 tējk. Kaltēts pētersīlis
2 tējk. Kaltēti provinces garšaugi
½ tējk. Jūras sāls
400 ml ūdens           

Pagatavošana:          

Visas sastāvdaļas, izņemot saulespuķu sēkliņas un ķirbju sēkliņas, liec virtuves komabinā un samal viendabīgā masā.
Pievieno saulespuķu un ķirbju sēkliņas.
Uz cepampannās, kurā ieklāts cepamais papīrs, izlej visu masu un izlīdzini.
Ar lāpstiņu masu sadali, iezīmē kvadrātiņos (cepuma formiņās).
Cep 2 stundas 75 o.
Visus cepumus pārliec uz restēm, cep vēl 2 stundas ar iepriekš esošo apakšu uz augšu.

Cepumus atdzesē un sadali par iepriekš iezīmētajām līnijām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru