trešdiena, 2015. gada 1. aprīlis

Šķelto zirņu- tomātu biezzupa

Šī zupa ir ļoti pazīstama un ierasta latviešu virtuvē, bet ar sastāvdaļu, ko parasti tai nepievieno- tomātu biezeni-  tā ir kļuvusi daudz interesantāka un, manuprāt, pilnīgāka. Šo ideju “pasvieda” mūsu ģimenes galva, kurš irk ļuvis par profesionālu degustētāju un vairs no eksperimentiem virtuvē nebaidās.


Šķelto zirņu- tomātu biezzupa

Nepieciešams (kārtīgs zupas katls):           

1,2 l dārzeņu buljons
500 ml tomātu biezenis
250 g šķeltie zirņi
1 liels sīpols, smalki sagriezts
3 mazi kartupeļi
50 g baziliks
1 ķiploka daiviņa
75 ml olīveļļa
1 tējk. Jūras sāls
melnie pipari pēc garšas
olīveļļa cepšanai
                                   
Pagatavošana:          

Katliņā olīveļļā apcep sīpolus.
Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno boljonu un zirņus, vāri līdz zirņi gandrīz mīksti.
Ļoti mazos kubiņos sagriez kartupeļus, pievieno zupai.
Kad kartupeļi mīksti, pievieno tomātu biezeni, pavāri 5 min.
Sablenderē olīveļļu ar ķiploku, baziliku un 1 tējk. jūras sāli.
Kad zupa gatava, pasniedz ar bazelika eļļu un melnajiem pipariem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru