Šī zupa ir ļoti pazīstama un ierasta latviešu virtuvē, bet ar sastāvdaļu,
ko parasti tai nepievieno- tomātu biezeni-
tā ir kļuvusi daudz interesantāka un, manuprāt, pilnīgāka. Šo ideju
“pasvieda” mūsu ģimenes galva, kurš irk ļuvis par profesionālu degustētāju un
vairs no eksperimentiem virtuvē nebaidās.
Šķelto zirņu- tomātu biezzupa
Nepieciešams (kārtīgs zupas katls):
1,2 l dārzeņu buljons
500 ml tomātu biezenis
250 g šķeltie zirņi
1 liels sīpols, smalki sagriezts
3 mazi kartupeļi
50 g baziliks
1 ķiploka daiviņa
75 ml olīveļļa
1 tējk. Jūras sāls
melnie pipari pēc garšas
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
Katliņā olīveļļā apcep sīpolus.
Kad tie kļūst caurspīdīgi, pievieno boljonu un zirņus, vāri
līdz zirņi gandrīz mīksti.
Ļoti mazos kubiņos sagriez kartupeļus, pievieno zupai.
Kad kartupeļi mīksti, pievieno tomātu biezeni, pavāri 5 min.
Sablenderē olīveļļu ar ķiploku, baziliku un 1 tējk. jūras
sāli.
Kad zupa gatava, pasniedz ar bazelika eļļu un melnajiem pipariem.
Kad zupa gatava, pasniedz ar bazelika eļļu un melnajiem pipariem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru