Kinoja, tā mūsu mājās ir pilnīga “must have” lieta, jo to
ir ļoti viegli un ātri pagatvaot, tā ir ļoti universāla- var izmantot dažādos
veidos un ēdienos, var ēst gan siltu gan aukstu. Kinoja ir teju visvērtīgākais
graudaugs, jo satur visvairāk olbaltumvielu, nesatur glutēnu un to ir viegli
sagremot. Tā satur pilnu cilvēkam nepieciešamo aminoskābju klāstu, līdz ar to
ir ļoti piemērots vegānu diētai vai gavēnim. Kinoa ir labs šķiedrvielu un
fosfora avots un bagātīgi satur magniju un dzelzi.
Mums ļoti patīk kinoju izmantot kā piedevu, aizstājot rīsus
vai kuskusu, kā arī papildināt daudz un dažādus salātus. Iepazīstināšu jūs ar
salātiem, kuru pamatsastāvdaļa ir kinija, tādēļ tie ir ļoti barojoši un būs
lielisks vakariņu ēdiens.
Kinojas- bakležānu salāti
Nepieciešams (4 pers.):
250 g kinoja
250 g tomāti
½ mazos gabaliņos sagriezts balkežāns
1 liels smalki sarīvēts brukāns
4 caur ķiploka spiesdi spiestas ķiploka daiviņas
30 g smalki sakapāti pētersīļi
20 ml olīveļļa
15 ml ābolu etiķis
½ tējk. Brūnais cukurs
jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Uz pannas uzkarsē olīveļļu, tajā pievieno bakležānu,
burkānu, pētersīļus, ķiploku, ābolu etiķi un brūno cukuru.
Visu cep līdz bakležāns pilnīgi mīksts ~8 min.
Sālsūdenī novāri kinoju.
Sagriez tomātu.
Koniju sajauc ar ceptajiem bakležāniem un dārzeņiem, un
tomātiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru