pirmdiena, 2015. gada 6. aprīlis

Kinojas- bakležānu salāti

Kinoja, tā mūsu mājās ir pilnīga “must have” lieta, jo to ir ļoti viegli un ātri pagatvaot, tā ir ļoti universāla- var izmantot dažādos veidos un ēdienos, var ēst gan siltu gan aukstu. Kinoja ir teju visvērtīgākais graudaugs, jo satur visvairāk olbaltumvielu, nesatur glutēnu un to ir viegli sagremot. Tā satur pilnu cilvēkam nepieciešamo aminoskābju klāstu, līdz ar to ir ļoti piemērots vegānu diētai vai gavēnim. Kinoa ir labs šķiedrvielu un fosfora avots un bagātīgi satur magniju un dzelzi.
Mums ļoti patīk kinoju izmantot kā piedevu, aizstājot rīsus vai kuskusu, kā arī papildināt daudz un dažādus salātus. Iepazīstināšu jūs ar salātiem, kuru pamatsastāvdaļa ir kinija, tādēļ tie ir ļoti barojoši un būs lielisks vakariņu ēdiens.


Kinojas- bakležānu salāti

Nepieciešams (4 pers.):       

250 g kinoja
250 g tomāti
½ mazos gabaliņos sagriezts balkežāns
1 liels smalki sarīvēts brukāns
4 caur ķiploka spiesdi spiestas ķiploka daiviņas
30 g smalki sakapāti pētersīļi
20 ml olīveļļa
15 ml ābolu etiķis
½ tējk. Brūnais cukurs
jūras sāls pēc garšas
                       
Pagatavošana:          

Uz pannas uzkarsē olīveļļu, tajā pievieno bakležānu, burkānu, pētersīļus, ķiploku, ābolu etiķi un brūno cukuru.
Visu cep līdz bakležāns pilnīgi mīksts ~8 min.
Sālsūdenī novāri kinoju.
Sagriez tomātu.

Koniju sajauc ar ceptajiem bakležāniem un dārzeņiem, un tomātiem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru