sestdiena, 2014. gada 5. aprīlis

Brokastu putras

Esmu pārliecināta, ka brokastis ir svarīgākā ēdienreize, īpaši bērniem. Tām ir jādod spēks un enerģija visai dienai, lai to panāktu – jāuzņem ogļhidrāti.
Vislabākie ir lēnas iedarbības kompleksie ogļhidrāti (kā auzas vai pilngraudi), kas uzlabo koncentrēšanās spējas. Auzas ir sevišķi veselīga izvēle, jo tajās ir daudz šķīstošo šķiedrvielu, kas dara labu ne tiki zarnām, bet arī mazina holesterīna līmeni un regulē hormonus. Vēl tik pat svarīgi ir, lai brokastīs tiktu uzņemti proteīni kā piens, olas, kas ilgstoši notur līdzsvarotu cukura līmeni asinīs, un veselīgi pamata tauki, kas atrodami riekstos, sēklās.
Šīs gudrības kopā saliekot, var izsecināt, ka pilnvērtīgākās brokastis ir putra kas papildināta ar augļiem, riekstiem un sēklām, tādēļ mūsu mājās diena ļoti bieži iesākas ar putru.
Putras ir viegli pagatavojamas un, papildinot tās ar dažādām sēklām vai augļiem vai sāļām piedevām, pilnībā var mainīt tās garšu.
Padalīšos ar dažām savām brokastu putras receptēm, bet tas ir vairāk iedvesmai eksperimentēt savā virtuvē un putras bļodā.

Auzu pārslu putra ar ķirbju sēklām un dzērvenēm

Nepieciešams (2 pers.):        

1 glāze piena
1/3 glāzes auzu pārslas
1,5 ēd.k. agaves sīrups vai medus
2 saujas lobītu ķirbju sēklu
2 saujas dzērveņu sukādes

Pagatavošana:          

Ielej katliņā pienu un auzu pārslas.
Vāri 5 min uz lēnas uguns.
Izslēdz uguni, pievieno sīrupu vau medu, uzliec vāku un ļauj putrai uzbriest ~3 min.
Pievieno sēklas un dzērvenes.





Četru graudu putra ar mandeļu skaidiņām un bumbieri

Nepieciešams (2 pers.):       

1 glāze piena
1/3 glāzes četru graudu putra
1 ēd.k. brūnais cukurs
1/2 smalki sagriezts bumbieris
2 saujas mandeļu skaidiņas
2 tējk. Kanēlis

Pagatavošana:          

Ielej katliņā pienu, cukuru un putru
Vāri 5 min uz lēnas uguns.
Izslēdz uguni, uzliec vāku un ļauj putrai uzbriest ~3 min.
Pievieno mandeļu skaidiņas un bumbieri.
Pārkaisi ar kanēli



Brīvdienu šokolādes rīsu putra

Nepieciešams (2 pers.):       

1 glāze piena
1/3 glāzes rīsu pārslas
2 ēd.k. iebiezinātais piens ar kakao
1/2 smalki sagriezts ābols
3 ēd.k. sezama sēkliņas
pēc ieskatiem (bērniem, jo vairāk, jo labāk J) šokolādes skaidiņas

Pagatavošana:          

Ielej katliņā pienu, iebiezināto pienu un pārslas
Vāri 8 min uz lēnas uguns.
Izslēdz uguni, uzliec vāku un ļauj putrai uzbriest ~3 min.
Pievieno sezama sēkliņas, šokolādes skaidiņas un ābolu.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru