sestdiena, 2014. gada 19. aprīlis

Brokastu Benedikta ola

Man vienmēr ir gribējies pagatavot bez čaumalas vārītu olu jeb Benedikta olu (egg Benedict). Ļoti sen, citā dzīvē- pirms vīra un bērniem- to arī mēģināju pagatavot un neveiksmīgi, jo vienkārši mēģināju vārīt olu bež čaumalas. Pirmā neveiksme gan manu vēlmi neapslāpēja, tādēļ jau ar lielāku dzīves un kulinārijas pieredzi mēģināju to pagatavot vēlreiz. Pārlasīju vairākas Benedikta olu receptes, katrā bija savi knifiņi un citas norādes, lai šis vienkāršais, bet burvīgais ēdiens izdotos. Vēsu un loģisku prātu visus apsvēru, kurš no ieteikumiem varētu būt pamatots, kurš nē, apvienoju vairākas receptes un mēģināju, un izdevās, lieliski. Tagad šis ir kļuvis mums par ļoti iemīļotu brīvdienu brokastu ēdienu- tā pati klasiskā ola jaunās skaņās.


Brokastu Benedikta ola

Nepieciešams (4 pers.):
           
4 olas
4 polārmaizes
50 g svaigais siers
50 g iemīļots cietais siers
40 g cherry tomāti
100 g iecienītākie dīgsti
6 ēd.k. galda etiķis

Pagatavošana:          

Dziļā pannā uzvāri ūdeni un pievieno tam etiķi.
Uz lēzana šķīvīša uzmanīgi izņem olu no čaumalas.
Olu lēzeni ieslidini ūdenī.
Tā atkārto ar visām olām.
Katru olu vāri ~3-4 min.
Olu izņem ar putojamo karoti.
Uz polārmaizītēm liec svaigo sieru un cherry tomātus.
Maizītes un olas kārto uz šķīvja ar cieto sieru un dīgstiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru