pirmdiena, 2014. gada 14. aprīlis

Muslis

Ļoti daudzi bērni un arī vecāki brokastīs izvēlas brokastu pārslas vai labākajā gadījumā musli, bet, ja palasām uz iepakojuma, kas ir sastāvā, atklājas, ka tur ir ļoti daudz cukurs un saldinātāji, un pat citas nezināmas lietas. Tādēļ iesaku musli, kas ir ideāla putras alternatīva brokastīs, pagatavot pašiem. Tas ir ļoti vienkārši, bērni arī varēs palīdzēt, kā arī slēgtā traukā šis pašgatavotais našķis varēs glabāties gana ilgi un būs mammas glābiņš steidzīgā rītā.

Dzērveņu muslis

Nepieciešams:           

2 glāze auzu pārslas
6 ēd.k. dzērveņu ievārījums (50% ogas, 50% cukurs)
½ glāze dzērveņu sukādes
¼ glāze mandeļu skaidiņas
¼ glāze saulespuķu sēkliņas
¼ glāze kaņepju sēkliņas ar dzērvenēm

Pagatavošana:          

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru.
Vienmērīgi izklāj auzu pārslas uz pannas.
Sajauc ievārījumu ar ~50 ml ūdens.
Apslaki visas auzu pārslas.
Cep cepeškrāsnī uz augšējā nodalījuma 220 ~15 min ik pa brītiņam apmaisot.
3 min pirms cepšanas beigām pievieno mandeļu skaidiņas un saulespuķu sēklas.
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Pievieno dzērveņu sukādes un kaņepju sēkliņas.

Pildi slēgtā traukā.

Riekstu muslis

Nepieciešams:           

1 glāze auzu pārslas
4 ēd.k. medus
¼  glāze indijas rieksti
¼ glāze mandes
¼ glāze mandeļu skaidiņas
¼ glāze rozīnes
¼ glāze ķiršu sukāde

Pagatavošana:          

Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru.
Vienmērīgi izklāj auzu pārslas un riekstus uz pannas.
Sajauc  medu ar ~50 ml ūdens.
Apslaki visas auzu pārslas.
Cep cepeškrāsnī uz augšējā nodalījuma 200 ~10 min ik pa brītiņam apmaisot.
3 min pirms cepšanas beigām pievieno mandeļu skaitiņas.
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Pievieno ķiršu sukādes un rozīnes.
Pildi slēgtā traukā.


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru