Ļoti daudzi bērni un arī vecāki
brokastīs izvēlas brokastu pārslas vai labākajā gadījumā musli, bet, ja palasām
uz iepakojuma, kas ir sastāvā, atklājas, ka tur ir ļoti daudz cukurs un
saldinātāji, un pat citas nezināmas lietas. Tādēļ iesaku musli, kas ir ideāla
putras alternatīva brokastīs, pagatavot pašiem. Tas ir ļoti vienkārši, bērni
arī varēs palīdzēt, kā arī slēgtā traukā šis pašgatavotais našķis varēs
glabāties gana ilgi un būs mammas glābiņš steidzīgā rītā.
Dzērveņu muslis
Nepieciešams:
2 glāze auzu pārslas
6 ēd.k. dzērveņu ievārījums (50% ogas, 50% cukurs)
½ glāze dzērveņu sukādes
¼ glāze mandeļu skaidiņas
¼ glāze saulespuķu sēkliņas
¼ glāze kaņepju sēkliņas ar dzērvenēm
Pagatavošana:
Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru.
Vienmērīgi izklāj auzu pārslas uz pannas.
Sajauc ievārījumu ar ~50 ml ūdens.
Apslaki visas auzu pārslas.
Cep cepeškrāsnī uz augšējā nodalījuma 220 ~15 min ik pa
brītiņam apmaisot.
3 min pirms cepšanas beigām pievieno mandeļu skaidiņas un
saulespuķu sēklas.
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Pievieno dzērveņu sukādes un kaņepju sēkliņas.
Pildi slēgtā traukā.
Riekstu muslis
Nepieciešams:
1 glāze auzu pārslas
4 ēd.k. medus
¼ glāze indijas
rieksti
¼ glāze mandes
¼ glāze mandeļu skaidiņas
¼ glāze rozīnes
¼ glāze ķiršu sukāde
Pagatavošana:
Uz cepešpannas izklāj cepamo papīru.
Vienmērīgi izklāj auzu pārslas un riekstus uz pannas.
Sajauc medu ar ~50 ml
ūdens.
Apslaki visas auzu pārslas.
Cep cepeškrāsnī uz augšējā nodalījuma 200 ~10 min ik pa
brītiņam apmaisot.
3 min pirms cepšanas beigām pievieno mandeļu skaitiņas.
Izņem no cepeškrāsns un atdzesē.
Pievieno ķiršu sukādes un rozīnes.
Pildi slēgtā traukā.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru