Kuskuss ir kļuvis par vienu no maniem mīļākajiem
graudaugiem, jo to ir ļoti ātri pagatavot- tik, cik uzvārīt ūdeni. Un tā garšas
var variēt, droši pievienojot to, kas ledusskapī ir- visa veida dārzeņus,
gaļas, zivis un jūras produktus. Kā arī to droši var lietot aukstu un pievienot
salātiem.
Šī recepte arī ir radusies tieši tā – pievienojot visu, kas
ir ledusskapī. J
Kuskuss ar fenheļa sakni un mango
Nepieciešams (4 pers.):
200 g kuskuss
1 fenheļa sakne
½ mango
1 liels saišķis raudenes
1 liels saišķis koriandrs
8 saujas diedzēti zaļie zirnīši
8 ēd.k. ķirbju sēklu eļļa
sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Uzvāri katliņā sālsūdeni. Kad vārās, nogriez uguni.
Ieber katliņā ku-kus graudus, uzliec vāku un uzbriedini ~5
min.
Smalki sagriez zaļumus (izmanto tikai lapas). Pievieno
gatavam kus-kusam un kārtīgi samaisi.
Smalki sagriez mazos gabaliņos fenheļa sakni un mango.
Pievieno kus-kusam.
Pasniedz ar zirnīšu dīgstiem un pārlietu ar eļļu
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru