pirmdiena, 2014. gada 19. maijs

Kuskuss ar fenheļa sakni un mango

Kuskuss ir kļuvis par vienu no maniem mīļākajiem graudaugiem, jo to ir ļoti ātri pagatavot- tik, cik uzvārīt ūdeni. Un tā garšas var variēt, droši pievienojot to, kas ledusskapī ir- visa veida dārzeņus, gaļas, zivis un jūras produktus. Kā arī to droši var lietot aukstu un pievienot salātiem.
Šī recepte arī ir radusies tieši tā – pievienojot visu, kas ir ledusskapī. J


Kuskuss ar fenheļa sakni un mango

Nepieciešams (4 pers.):       

200 g kuskuss
1 fenheļa sakne
½ mango
1 liels saišķis raudenes
1 liels saišķis koriandrs
8 saujas diedzēti zaļie zirnīši
8 ēd.k. ķirbju sēklu eļļa
sāls pēc garšas

Pagatavošana:          

Uzvāri katliņā sālsūdeni. Kad vārās, nogriez uguni.
Ieber katliņā ku-kus graudus, uzliec vāku un uzbriedini ~5 min.
Smalki sagriez zaļumus (izmanto tikai lapas). Pievieno gatavam kus-kusam un kārtīgi samaisi.
Smalki sagriez mazos gabaliņos fenheļa sakni un mango. Pievieno kus-kusam.
Pasniedz ar zirnīšu dīgstiem un pārlietu ar eļļu

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru