ceturtdiena, 2014. gada 22. maijs

Pupiņu salāti ar fenheli un avakado

Pupas ir bagātīgs olbaltumvielu, salikto ogļhidrātu avots un tās satur ļoti maz tauku, tādēļ tās ir ļoti svarīgi iekļaut savā ēdienkartē, it īpaši gaļas neēdājiem.
Parasti latviešiem, domājot par receptēm ar pupām, nāk prātā pupiņu salāti (pupiņas ar krējumu, kūpinātu gaļu un sīpolu) un pupiņu zupa. Tas ir sātīgs, smags ēdiens, ko pavasarī un vasarā it nemaz nekārojas.
Tomēr pupiņu salāti var būt arī savādāki- lūk mana versija vieglākiem un svaigākiem pupiņu salātiem


Pupiņu salāti ar fenheli un avakado

Nepieciešams (4 pers.):       

4 saujas vārītu pupiņu
1 fenheļa sakne
1 avakado
100 g rukolas
3 ēd.k. zaļais siers
olīveļļa
1,5 ēd.k. čilli eļļa
malts čilli pēc garšas

Pagatavošana:          

Sagriez fenheļa sakni un avakado mazos gabaliņos (pupas lielumā).
Bļodā liec rukolu, fenheli un avakado. Visu apslaki ar olīveļļu un samaisi.
Kārto salātus uz lēzena šķīvja.
Pievieno pupiņas un zaļo sieru un viegli samaisi.
Visu pārkaisi ar čilli un dažiem čilli eļļas pilieniem.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru