Pupas ir bagātīgs olbaltumvielu, salikto ogļhidrātu avots
un tās satur ļoti maz tauku, tādēļ tās ir ļoti svarīgi iekļaut savā ēdienkartē,
it īpaši gaļas neēdājiem.
Parasti latviešiem, domājot par receptēm ar pupām, nāk
prātā pupiņu salāti (pupiņas ar krējumu, kūpinātu gaļu un sīpolu) un pupiņu
zupa. Tas ir sātīgs, smags ēdiens, ko pavasarī un vasarā it nemaz nekārojas.
Tomēr pupiņu salāti var būt arī savādāki- lūk mana versija
vieglākiem un svaigākiem pupiņu salātiem
Pupiņu salāti ar fenheli un avakado
Nepieciešams (4 pers.):
4 saujas vārītu pupiņu
1 fenheļa sakne
1 avakado
100 g rukolas
3 ēd.k. zaļais siers
olīveļļa
1,5 ēd.k. čilli eļļa
malts čilli pēc garšas
Pagatavošana:
Sagriez fenheļa sakni un avakado mazos gabaliņos (pupas
lielumā).
Bļodā liec rukolu, fenheli un avakado. Visu apslaki ar
olīveļļu un samaisi.
Kārto salātus uz lēzena šķīvja.
Pievieno pupiņas un zaļo sieru un viegli samaisi.
Visu pārkaisi ar čilli un dažiem čilli eļļas
pilieniem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru