ceturtdiena, 2014. gada 8. maijs

Riekstu- sēklu batoniņš

Kad piedzima otra meitiņa, mājās ikdiena bija ļoti rosīga un darbīga ar bezgalības izjūtu. Diena ar abām meitenēm pieprasīja nepārtrauktu barošanu (gan ar manu pienu, gan ledusskapja sastāvu), dibenu mazgāšanu, ģerbšanu, kārtošanu, kaut kā izlijuša, nokrituša vai saplīsuša vākšanu un diskusijas ar divgadnieku, kādēļ kaut kas ir jādara vai gluži pretēji- nedrīkst darīt.
Šajā skrējienā bieži attapos, ka neesmu ēdusi pat brokastis, bet visiem skaidrs (arī man), ka lai visus mammas pienākumus varētu paveikt, ir nepieciešama enerģija, ko nevar nekādi savādāk uzņemt kā ar pārtiku.
Bieži mans glābiņš bija rieksti un riekstu batoniņi, kuros ir daudz enerģetiskās vērtības un organismam nepieciešamas vielas, tajā skaitā labie tauki. Sākumā šos enerģijas batoniņus pirku, bet, palasot sastāvu, sapratu, ka jānoziedo 20 minūtes mana brīvā laika, kad mazās guļ, un jāpagatavo tādi pašai, lai darbīgajā ikdienā, skrienot ar ratiņiem pakaļ Grietai uz “skoliņu”, varu tādu apēst un apgādāt savu organismu.


Riekstu- sēklu batoniņš

Nepieciešams:           

½ glāze sezama sēkliņas
½ glāze saulespuķu sēkliņas
¼ glāze indijas rieksti
¼ glāze mandeles
¼ glāze ķirbju sēkliņas
¼ glāze ķiršu sukādes
¼ glāze jambo rozīnes
8 lielas ēd.k. medus
jūras sāls pēc garšas

Pagatavošana:          

Visas sastāvdaļas samaisi.
Masu ieklāj kāda kantainā cepamformā, kas pārklāta ar foliju vai cepampapīru.
Cep  cepēškrāsnī 10 min 180 o.
Izņem no cepeškrāsns un sagriez ~8X2 cm lielos gabaliņos.
Pilnībā atdzesē. Un iepako maisiņos vai papīra gabaliņos.
Glabā slēgtā traukā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru