Es neesmu ekstrēmiste, arī virtuvē nē, bet es esmu atvērta
pret visām nostājām un filosofijām. Es vienmēr aizrautīgi uzklausu jaunas
kustības un paņemu no tām labāko un sev piemērotāko.
Svaigēšanu pati nepraktizēju, bet esmu bijusi Raw Garden
rīkotajā seminārā par svaigēšanu tieši šī iemesla dēļ- lai no šīs ēšanas
nostājas, kustības paņemtu to, kas man ir pieņemams un tuvs.
No svaigēšanas raw receptes ir tieši tas, ko pamēģināt
iesaku katram, pat rūdītam gaļēdājam, jo dārzeņu un augļu spēja maitīt garšu,
attiecīgās kombinācijās vai struktūrās ir fantastiska.
Arī šī kūka pārsteigs daudzus! Nevajaga atklāt tās sastāvu
konservatīvākas virtuves cienītājiem, jo esmu pārliecināta, ka šo kūku ēdīs arī
tie, kas apgalvo, ka avakado negaršo.
Nepieciešams:
150 g lobīti lazdu rieksti
250 g žāvētas plūmes
4 mīksti avakado
2 laimi
250 g kazenes
50 ml agaves sīrups
5 ēd.k. koraba pulvera
20 ml kokosriekstu eļļa
Pagatavošana:
Smalcinātājā vai kombainā sasmalcini riekstus.
Smalcinātājā vai kombainā sasmalcini žāvētas plūmes līdz
iegūsti viendabīgu masu.
Plūmju masai pievieno sasmalcinātos riekstus, 10 ml agaves
sīrupu un 2 ēd.k. koraba pulvera. Visu vēlreiz samaisa kombainā.
20 cm kūkas veidnes pamatni apkaisi ar 1,5 ēd.k. koraba
pulvera.
Visu veidnes pamatni noklāj ar plūmju- riekstu masu. (lai
masa neliptu pie rokām, apkaisi tās ar koraba pulveri).
Kombainā sablenderē avakado ar 40 ml agaves sīrupa,
kokosriekstu eļļu un 2 laimu sulu līdz iegūsti maigu, krēmīgu masu.
Avakado krēmā iemaisi 150 g kazenes.
Krēmu klāj veinē pa virsu plūmju- riekstu pamatnei.
Pa virsu uzber atlikušās kazenes.
Atstāj ledusskapī vismaz uz 4 h.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru