Kā jau nopratāt šī recepte mūsu mājās ir iecienīta
brīvdienu rītos. Tā ir radusies kā kompromiss starp 4 cilvēku ēšanas gaumi un
paradumiem- manam vīram un vecākajai meitai garšo un brokastīs patīk ēst olas,
savukārt, man un jaunākajai meitai olas klasiskā ietērpā nevisai iet pie sirds…
bet šādi pagatavota ola man un mazajai Hannai patīk, tādēļ visa ģimene ir
laimīga, jo var iegūt pamatīgu olbaltumvielas devu un dārzeņu kraukšķīgumu ar
saldeni sāļu mērci.
Temperatūra ir vairākkārt variēta, lai droši varētu teikt,
ka šī ir īstā, lai ola būtu maigi vijīga un pufīga, bet tas, kas šīs
tradicionālās sastāvdaļas padara interesantākas un saistošākas ir saldenā
medus- sojas mērce.
Olu sacepums ar medus- sojas dārzeņiem
Nepieciešams (4 pers.):
6 olas
250 ml piens
1 paprika
½ brokoļa
1 sarkanais sīpols
40 ml soja
2 ēd.k. medus
melnie pipari pēc garšas
sviests formas ietaukošanai
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
Brokoli sagriez rozītēs un vāri sālsūdenī ~2 min.
Sagriez lielos gabalos sīpolu un paprika.
Pannā uzkarsē olīveļļu.
Apcep sīpolus un papriku.
Pievieno soju, medu un brokoli, visu cep ~3 min.
Bļodā sakul olu ar pienu un pipariem.
Ietauko cepamformu.
Formā liec dārzeņus ar visu pannā esošo mērci.
Pievieno olas.
Cepamformu pārklāj ar foliju.
Cep cepeškrāsnī 40 min 150o.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru