otrdiena, 2015. gada 3. februāris

Olu sacepums ar medus- sojas dārzeņiem

 Brīvdienas kā jau katrā ģimenē mums ir īpašas. Visīpašākie ir brīvdienu rīti, kad mierīgi gatavojam brokastis, tās kopīgi baudām, un nesteidzamies. Šādos rītos droši var pagatavot arī rīta maltīti, kas prasa nedaudz vairāk laika kā 5 minūtes, jo jau pats tapšanas process ir kopā būšana…

Kā jau nopratāt šī recepte mūsu mājās ir iecienīta brīvdienu rītos. Tā ir radusies kā kompromiss starp 4 cilvēku ēšanas gaumi un paradumiem- manam vīram un vecākajai meitai garšo un brokastīs patīk ēst olas, savukārt, man un jaunākajai meitai olas klasiskā ietērpā nevisai iet pie sirds… bet šādi pagatavota ola man un mazajai Hannai patīk, tādēļ visa ģimene ir laimīga, jo var iegūt pamatīgu olbaltumvielas devu un dārzeņu kraukšķīgumu ar saldeni sāļu mērci.
Temperatūra ir vairākkārt variēta, lai droši varētu teikt, ka šī ir īstā, lai ola būtu maigi vijīga un pufīga, bet tas, kas šīs tradicionālās sastāvdaļas padara interesantākas un saistošākas ir saldenā medus- sojas mērce.

Olu sacepums ar medus- sojas dārzeņiem

Nepieciešams (4 pers.):       

6 olas
250 ml piens
1 paprika
½ brokoļa
1 sarkanais sīpols
40 ml soja
2 ēd.k. medus
melnie pipari pēc garšas
sviests formas ietaukošanai
olīveļļa cepšanai                   

Pagatavošana:          

Brokoli sagriez rozītēs un vāri sālsūdenī ~2 min.
Sagriez lielos gabalos sīpolu un paprika.
Pannā uzkarsē olīveļļu.
Apcep sīpolus un papriku.
Pievieno soju, medu un brokoli, visu cep ~3 min.
Bļodā sakul olu ar pienu un pipariem.
Ietauko cepamformu.
Formā liec dārzeņus ar visu pannā esošo mērci.
Pievieno olas.
Cepamformu pārklāj ar foliju.
Cep cepeškrāsnī 40 min 150o.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru