Šogad mēs (es un Kalvis) pirmo reizi dzīvē esam nolēmuši
ievērot gavēni. Mums ilgi un dikti bija pārdomas un pārrunas, kādi būtu mērķi,
aizliegumi gavēņa laikā attiecībā uz virtuvi, jo klasiskais variants ar gaļas
izslēgšanu mums neder, jo es gaļu neēdu jau 6 gadus un Kalvis tieši tik pat
ilgu laiku neēd gaļu mājās. J
Galu galā vienojāmies, ka visas sešas nedēļas uzturā
nelietosim gaļu, zivis, olas un piena produktus. Jā, arī piena produktus, un
tas mums būs liels izaicinājums, jo es jogurtu, bet Kalvis kefīru ēd, dzer
katru dienu, kā arī siers ir viens no mūsu iecienītākajiem našķiem.
Šis būs eksperiments, par kuru domājot man nedaudz kņud
pakrūtē, jo man girbas un bail vienlaikus… Eksperiments, kāda būs mūsu
pašsajūta, jo jautājumā, vai piena produkti ir nepieciešami un vērtīgi
pieaugušam cilvēkam ir ļoti atšķirīgi viedokļi un nostājas ar zinātniskiem
pētījumiem aizmugurē. Man tiešām interesē, kā būs?
Tā kā tam briedām ilgi un pakāpeniski, ļoti daudz esmu
domājusi, ko ēdīsim, kā aizvietosim mums iecienītus produktus. Un izmēģinājumā
vēl pirms paša gavēņa atklāju šos “siera” salātus, kuros nav ne siere ne
majonēzes. J
“Siera” salāti
Nepieciešams (4 pers.):
400 g tofu
2 mazi vai 1 liels vārīts kartupelis
2 mazi vai 1 liels vārīts burkāns
1 paprika
mērcei:
2 avakado
60 ml bezpiedevu jogurts
40 ml olīveļļa
2 ķiploka daiviņas
20 ml citrona sula
1,5 tējk. Dijona sinepes
½ tējk, jūras sāls
melnie pipari pēc garšas
Pagatavošana:
Uz rupjās rīves sarīvē kartupeli,burkānu un tofu.
Ļoti smalki sagriez papriku.
Visas mērces sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā.
Visu liec bļodā un kārtīgi samaisi.
Visu liec bļodā un kārtīgi samaisi.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru