svētdiena, 2015. gada 15. februāris

“Siera” salāti

Šogad mēs (es un Kalvis) pirmo reizi dzīvē esam nolēmuši ievērot gavēni. Mums ilgi un dikti bija pārdomas un pārrunas, kādi būtu mērķi, aizliegumi gavēņa laikā attiecībā uz virtuvi, jo klasiskais variants ar gaļas izslēgšanu mums neder, jo es gaļu neēdu jau 6 gadus un Kalvis tieši tik pat ilgu laiku neēd gaļu mājās. J
Galu galā vienojāmies, ka visas sešas nedēļas uzturā nelietosim gaļu, zivis, olas un piena produktus. Jā, arī piena produktus, un tas mums būs liels izaicinājums, jo es jogurtu, bet Kalvis kefīru ēd, dzer katru dienu, kā arī siers ir viens no mūsu iecienītākajiem našķiem.
Šis būs eksperiments, par kuru domājot man nedaudz kņud pakrūtē, jo man girbas un bail vienlaikus… Eksperiments, kāda būs mūsu pašsajūta, jo jautājumā, vai piena produkti ir nepieciešami un vērtīgi pieaugušam cilvēkam ir ļoti atšķirīgi viedokļi un nostājas ar zinātniskiem pētījumiem aizmugurē. Man tiešām interesē, kā būs?
Tā kā tam briedām ilgi un pakāpeniski, ļoti daudz esmu domājusi, ko ēdīsim, kā aizvietosim mums iecienītus produktus. Un izmēģinājumā vēl pirms paša gavēņa atklāju šos “siera” salātus, kuros nav ne siere ne majonēzes. J


“Siera” salāti

Nepieciešams (4 pers.):       

400 g tofu
2 mazi vai 1 liels vārīts kartupelis
2 mazi vai 1 liels vārīts burkāns
1 paprika

mērcei:
2 avakado
60 ml bezpiedevu jogurts
40 ml olīveļļa
2 ķiploka daiviņas
20 ml citrona sula
1,5 tējk. Dijona sinepes
½ tējk, jūras sāls
melnie pipari pēc garšas     

Pagatavošana:          

Uz rupjās rīves sarīvē kartupeli,burkānu un tofu.
Ļoti smalki sagriez papriku.
Visas mērces sastāvdaļas sablenderē viendabīgā masā.
Visu liec bļodā un kārtīgi samaisi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru