svētdiena, 2015. gada 22. februāris

Mīkstie ķirbju- auzu cepumiņi

Šī recepte radās, jo bija jāizmanto ķirbis, kas bija uzšķērsts un prasīt prasījās pēc pielietojuma. Sāļos veidolos šī dižoga jau bija 2 dienas variēta, tādēļ atlikušo šķēli nolēmu pielietot saldajam ēdienam, uzkodai. Šis eksperiments norisinājās manā gavēņa laikā, tādēļ olas un piena produktus neizmantoju. Gala rezultāts mani pārsteidza- nebiju gaidījusi tik labu. J Visvairāk mani priecēja tas, ka mans viengadnieks šos veselīgos kārumus tiesāja vienu pēc otra. Priecēja, jo, ēdot šos cepumiņus, tiek uzņemtas auzas, griķu milti, ķirbis un nedaudz medus- tikai labas lietas.
Iesaku šos mīkstos cepumiņus pagatavot ģimenes piknikam vai launadziņam bērniem, kā arī būs brīnišķīgs glābiņš, kad nav laika pagatavot brokastis, jo ar šo kārumu uzņemsiet spēka pilnās auzu pārslas un būs jauda visai dienai.


Mīkstie ķirbju- auzu cepumiņi

Nepieciešams:           

250 g ķirbja biezenis
150 g auzu pārslas
100 g griķu milti
100 g dzērveņu vai citas sukādes
120 ml medus
30 ml izkaisēta kokosriekstu eļļa
½ citrona sula
1 tējk. Kanēlis
½ tējk. Malts ingvers           

Pagatavošana:          

Kafijas dzirnaviņās vai ar blenderi samal auzu pārslas.
Sajauc visas sastāvdaļas.
Masu le jar cepamo papīru ieklātā formā un cep 25 min 180 o.

Pilnībā atdzesē un sagriez kvadrātiņos.

2 komentāri:

  1. Paldies! Lieliska recepte!
    Tik gribeetu veel precizeet, cik lielaa plaatee un cik biezi izklaajat miiklas daudzumu, kas shajaa receptee?

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Paldies! Prieks dzirdēt, ka patīk!
      Es izmantoju formu ~A4 lapas lielumā un tad cepumiņi sanāk ~2cm biezi.

      Dzēst