Diezgan klasiska krēmzupa, kuru esmu padarījusi vieglāku un
gaisīgāku, jo saldā krējuma vietā izmantoju kokosriekstu krēmu (tā esmu sākusi
darīt ganrīz ar visām krēmzupām), bet, manuprāt, šīs zupiņas trumpis un
pārsteigums ir pamatīga deva kraukšķīgas, saldi- asas sēkliņas.
Ķirbju biezzupa ar balzamiko- medus sēkliņām
Nepieciešams (4 pers.):
1l dārzeņu buljons
800 g ķirbis
1 liels burkāns
2 mazi vai 1 liels kartupelis
1 puravs
150 ml kokosriekstu krēms
50 g sezama sēkliņas
50 g ķirbju sēkliņas
50 g linsēklas
50 g kaņepju sēkliņas
30 ml balzamiko etiķis
20 ml medus
20 g sviests
dīgsti dekorēšanai
Pagatavošana:
Visus dārzeņus sagriez nelielos gabalos.
Katliņā izkausē sviestu un apcep tajā puravu.
Kad puravs apcepts, pievieno buljonu un burkānus, vāri 7
min.
Uz pannas cep visas sēkliņas ar balzamiko un medu līdz tās
karamelizējušās ~4 min.
Pievieno kartupeļus un vāri vēl 5 min.
Pievieno ķirbi un vāri vēl 3-5 min. līdz ķirbis mīksts.
Sablenderē zupu, pievieno kokosriekstu krēmu un kārtīgi
samaisi.
Pievieno sēkliņas un dekorē ar dīgstiem.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru