Šo recepte izstrādāju priekš žurnāla “Četras sezonas” tēmai “vakariņas
bērniem”. Zivs kotletītes sanāca tik gardas, ka garšo ne tikai bērniem, jo tās
ar savu kraukšķīgumu un zaļo zirnīšu un kukurūzas svaigumu pārsteidz un
iepriecina arī pieaugušos.
Kraukšķīgās zivs kotletītes
Nepieciešams:
400g kubiņos sagrzta talapijas fileja
200 ml kokosriekstu piens
200 g jasmīa rīsi
2 olas
60 g zaļie zirnīši
60 g konservēta kukurūza
1 sīpols
2 ķiplokas daiviņas
180 g rīvmaize
20 g sviests
½ tējk. Malts muskatrieksts
½ tējk. Malta citronzāle
½ tējk. Jūras sāls
olīveļļa cepšanai
Pagatavošana:
Smalki sagriez ķiploku un sīpolu.
Uz pannas izkausē sviestu un apcep tajā sīpolus un ķiplokus
līdz kļūst caurspīdīgi.
Sajauc zivi ar sīpoliem, ķiplokiem, 60 g rīvmaizes, olām,
zirnīšiem, kukurūzu un garšvielām.
Ar rokām veido masas kotletītes un apviļā tās rīvmaizē.
Uzkarsē uz pannas eļļu un apcep kotletes no abām pusēm ~1,5
min.
Katliņā lej kokosriektu pienu ar 200 ml ūdens un pievieno
rīsus.
Uz nelielas uguns vāri līdz rīsi uzvārījušies un uzsūkuši
visu šķidrumu ~15-20 min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru