svētdiena, 2015. gada 22. marts

Saldās bietes ar kazas sieru

Šo ēdienu mēs pagatavojam gana bieži, jo parasti visas sastāvdaļas ir jau mājās un mazajām atvasītēm šie salāti ļoti garšo. Kad Hanniņa vēl baudīja tikai tvaicētus dārzeņus, šī recepte bija ideāls laika ekanomētājs, jo tvaicētās bietes bebītis droši varēja ēst, bet mēs ar pāris uzlabojumiem tikām pie pilnīgiem un sātīgiem salātiem, kas vakaros kalpo kā pamatēdiens.
Bietes mūsu ēdienkartē apzināti iekļauju bieži, jo uz cilvēka organismu tai ir tik pozitīva ietekme, ka pat līdzvērtīgs dārzenis nav. Bietēs ir dzelzs (sekmē asinsradi), magnijs (normalizē asinsspiedienu) un jods (darbojas aterosklerozes profilaksei), bet bietēs esošās organiskās skābes sekmē toksīnu izvadīšanu no organisma. Pateicoties lielajam magnija daudzumam, bietes relaksē gan muskuļus, gan nervus, mazinot emocionālās spriedzes un stresa pārslodzes sekas. Bietēs ir tikai viņām raksturīgas vielas betanīns un betaīns, kas sekmē tauku sašķelšanos un darbojas pret audzēju šūnām.



Saldās bietes ar kazas sieru

Nepieciešams (4 pers.):       

500 g tvaicētas bietes
200 g mīksts kazas siers
200 g saulespuķu dīgsti
75 g ķirbju sēkliņas
75 g saulespuķu sēkliņas
60 ml balzamiko etiķis
30 g brūnais cukurs
olīveļļa cepšanai
jūras sāls pēc garšas
                                   
Pagatavošana:          

Bietes sagriez palielos gabalos.
Uz pannas uzkarsētā olīveļļā apcep bietes ar etiķi,  brūno cukuru un sāli.
Pievieno sēkliņas un turpini cept līdz bietes un sēkliņas karamelizējušās.

Atdzesē bietes, pievieno dīgstus un sieru.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru