Šo ēdienu mēs pagatavojam gana bieži, jo parasti visas sastāvdaļas ir jau
mājās un mazajām atvasītēm šie salāti ļoti garšo. Kad Hanniņa vēl baudīja tikai
tvaicētus dārzeņus, šī recepte bija ideāls laika ekanomētājs, jo tvaicētās
bietes bebītis droši varēja ēst, bet mēs ar pāris uzlabojumiem tikām pie
pilnīgiem un sātīgiem salātiem, kas vakaros kalpo kā pamatēdiens.
Bietes mūsu ēdienkartē apzināti iekļauju bieži, jo uz cilvēka organismu
tai ir tik pozitīva ietekme, ka pat līdzvērtīgs dārzenis nav. Bietēs ir dzelzs
(sekmē asinsradi), magnijs (normalizē asinsspiedienu) un jods (darbojas
aterosklerozes profilaksei), bet bietēs esošās organiskās skābes sekmē toksīnu
izvadīšanu no organisma. Pateicoties lielajam magnija daudzumam, bietes relaksē
gan muskuļus, gan nervus, mazinot emocionālās spriedzes un stresa pārslodzes
sekas. Bietēs ir tikai viņām raksturīgas vielas betanīns un betaīns, kas sekmē
tauku sašķelšanos un darbojas pret audzēju šūnām.
Saldās bietes ar kazas sieru
Nepieciešams (4 pers.):
500 g tvaicētas bietes
200 g mīksts kazas siers
200 g saulespuķu dīgsti
75 g ķirbju sēkliņas
75 g saulespuķu sēkliņas
60 ml balzamiko etiķis
30 g brūnais cukurs
olīveļļa cepšanai
jūras sāls pēc garšas
Pagatavošana:
Bietes sagriez palielos gabalos.
Uz pannas uzkarsētā olīveļļā apcep bietes ar etiķi, brūno cukuru un sāli.
Pievieno sēkliņas un turpini cept līdz bietes un sēkliņas
karamelizējušās.
Atdzesē bietes, pievieno dīgstus un sieru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru