Brīnišķīga zupa, kurai viegli nevar atklāt tās pamatsastāvdaļas, tādēļ to labprāt baudīs pat tie, kas apgalvo, ka neiet pie sirds
lēcas vai brokoļi, jo kombinācijā ar svaigo sieru veido pilnīgu kopumu, ko nevar
atšķetināt.
Zaļo lēcu, brokoļu biezzupa
Nepieciešams (4 pers.):
1,5 l dārzeņu buljons
200 g zaļās lēcas
1 brokolis
100 g krēmsiera
150 g diedzētas lēcu sēklas
6 svaigā siera bumbas
4 ēd.k. pesto verde
4 ēd.k. olīveļļa
sāls
pipari
Pagatavošana:
Vāri lēcas buljonā 15 min
Pievieno brokoļa ziedus un vāri līdz tie mīksti.
Sablenderē zupu un izkās caur sietu.
Pievieno krēmsieru, vienmērīgi to iemaisot biezzupā.
Nepieciešamības gadījumā vari vēlreiz sablenderēt. Uzsildi līdz pirmajam
burbulim.
Atsevišķā bļodiņā samaisi pesto ar olīveļļu. Pievieno sāli
un piparus pēc garšas.
Zupu pasniedz šķīvī ar 1 svaigā siera bumbu un
1 ēd.k. diedzētu lēcu sēklu, pārlietu ar pesto-olīveļļas mērci.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru