Es receptes mājās neatkārtoju bieži, pat ja kaut kas
izdodas ļoti labi,. Man šķiet, ka dzīve ir pārāk īsa, lai atkārtoti ēstu vienu
un to pašu. Vīrs gan par šo faktu nav ļoti priecīgs un mēdz man jautāt, kāda
jēga atklāt kaut ko izcilu, ja vairāk nekad to neēdīsim. Vienmēr sevi
attaisnoju ar domu, ka, ja pat katrā ēdienreizē ēstu jaunu, savādāku maltīti,
visas dzīves laikā es nepaspētu visu nobaudīt.
Bet ir izņēmumi. Un viens no šādiem izņēmumiem ir
mocarellas salāti. Tos mēs mēdzam gatavot gana bieži, kad neplānoti uzrodas
ciemiņi, kad pēc vakariņām gribas vēl kaut ko vieglu, steidzīgā launagā utt.
Mocarellas siers ir tā lieta, kas mūsu ledusskapī ir vienmēr.
Mocarellas salāti
Nepieciešams (4 pers.):
250 g mocarella
150 g rukola
4 tomāti
10 ml pesto
20 ml olīveļļa
jūras sāls pēc garšas
20 ml Crema di Balzamiko
Pagatavošana:
Atsevišķā trauciņā sajauc pesto, olīveļļu un sāli.
Sagriez tomātus lielos gabalos.
Bļodā liec rukolu, tomātus un visu kārtīgi samaisi ar pesto
mērci.
Kārto uz šķīvjiem un pa virsu liec plucinātu mocarellas
sieru.
Visu apslaki ar balzamiko krēmu
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru