svētdiena, 2014. gada 6. jūlijs

Asaris saldskābajā mērcē

Kā jau nopratāt, zivis mēs lietojam daudz, jo, pirmkārt, tās ir  veselīgas, otrkārt, mūsu tētis ir makšķernieks un regulāri mūs apgādā ar svaigām zivīm, treškārt, es jau piecus gadus neēdu gaļu, tādēļ organismam ir jāpiedāvā kāds cits proteīna avots. Arī mūsu meitai jau no gadiņa tiek piedāvātas zivis dažādos veidos, tādēļ viņa tās arī ļoti labprāt ēd un pat pieprasa. J
Šo recepti varētu nosaukt par darbadienas ēdienu, jo tā pagatavošana ir ļoti ātra un vienkārša. Bet visiem šī vienkāršā maltīte garšo, arī bērniem, jo ananāsi piešķir saldumu, bet tomātu sula- bērnu iemīļoto kečupa garšu. J Ja neēd bērni, šo mērci var pagatavot asāku, pievienojot svaigu ingveru un čili.


Asaris saldskābajā mērcē

Nepieciešams:            1 paprika
(4 pers.)                     6 konservētu ananāsu šķēles
                                    4 ķiploka daiviņas
                                    4 asaru filejas
                                    200 ml tomātu vai dārzeņu sulas
                                    1 ēd.k. kartupeļu ciete
                                    ½ tējk. Citronzāles
                                    ½ tējk. Malts ingvers
                                    sāls
                                    pipari 
                                    eļļa cepšanai
                                   

Pagatavošana:           Asari sagriež ~3x3 cm gabalos.
Papriku un ananāsus sagriež ~2x2 cm gabalos.
                                    Smalki sagriež ķiploku.
                                    Vokpannā uzkarsē eļļu.
                                    Sākumā apcep ķiploku, tad pievieno papriku un ananāsu, cep ~3 min.
                                    Pievieno sulu, 1 min. pasautē.
                                    Katrupeļu cieti sajauc ar 50 ml ūdens un izšķīdina.
                                    Cieti, lēnām lejot, pievieno mērcei, to neaprtraukti maisot.
                                    Citā pannā uz lielas uguns apcep asara gabaliņus (~2-3 min.)
                                    Asari pievieno mērcei un samaisa.
                                    Pasniedz ar rīsiem vai nūdelēm.

                                    

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru