Kā jau nopratāt, zivis mēs lietojam daudz, jo, pirmkārt,
tās ir veselīgas, otrkārt, mūsu tētis ir makšķernieks un regulāri mūs apgādā ar svaigām zivīm, treškārt, es jau
piecus gadus neēdu gaļu, tādēļ organismam ir jāpiedāvā kāds cits proteīna
avots. Arī mūsu meitai jau no gadiņa tiek piedāvātas zivis dažādos veidos,
tādēļ viņa tās arī ļoti labprāt ēd un pat pieprasa. J
Šo recepti varētu nosaukt par darbadienas ēdienu, jo tā
pagatavošana ir ļoti ātra un vienkārša. Bet visiem šī vienkāršā maltīte garšo,
arī bērniem, jo ananāsi piešķir saldumu, bet tomātu sula- bērnu iemīļoto kečupa
garšu. J
Ja neēd bērni, šo mērci var pagatavot asāku, pievienojot svaigu ingveru un
čili.
Asaris saldskābajā mērcē
Nepieciešams: 1
paprika
(4 pers.) 6
konservētu ananāsu šķēles
4
ķiploka daiviņas
4
asaru filejas
200
ml tomātu vai dārzeņu sulas
1
ēd.k. kartupeļu ciete
½
tējk. Citronzāles
½
tējk. Malts ingvers
sāls
pipari
eļļa
cepšanai
Pagatavošana: Asari
sagriež ~3x3 cm gabalos.
Papriku un
ananāsus sagriež ~2x2 cm gabalos.
Smalki
sagriež ķiploku.
Vokpannā
uzkarsē eļļu.
Sākumā
apcep ķiploku, tad pievieno papriku un ananāsu, cep ~3 min.
Pievieno
sulu, 1 min. pasautē.
Katrupeļu
cieti sajauc ar 50 ml ūdens un izšķīdina.
Cieti,
lēnām lejot, pievieno mērcei, to neaprtraukti maisot.
Citā
pannā uz lielas uguns apcep asara gabaliņus (~2-3 min.)
Asari
pievieno mērcei un samaisa.
Pasniedz
ar rīsiem vai nūdelēm.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru