svētdiena, 2014. gada 12. oktobris

Kokosriekstu piena zupa ar garnelēm

Mēs visa ģimene (pagaidām Hannu neskaitot) esam iecienījuši Ķīniešu virtuvi. Tagad šos ēdienus gatavojam mājās paši, bet agrāk, kad mums nebija bērni un abi ar Kalvi strādājām līdz vēlam vakaram, gandrīz katru vakaru ap desmitiem, vienpadsmitiem vakarā apmeklējām kādu ķīniešu restorānu, lai pavakariņotu. Regulāri izvēlējāmies kādu ko kokosriekstu piena zupām, kas mums abiem ļoti iet pie sirds, bet to sniegums un kvalitāte katru reizi bija atšķirīga (pat vienā un tājā pašā restorānā)-  reizēm tājās bija jūtams par daudz kokospiena, reizēm pat saldais krējums, bija arī reizes, kad, pat zinot, bija grūti sajust kokosriekstu pienu, kas mūs apbēdināja. 
Tagad tādas problēmas nav, jo, kā jau iepriekš minēju, šo zupiņu pagatavojam paši, tieši tādu kā vēlamies, un vienmēr nemainīgi labu


Kokosriekstu piena zupa ar garnelēm

Nepieciešams (4 pers.):            

500 ml garneļu vai dārzeņu buljons
500 ml kokosriektu piens
5 mazi kartupeļi
1 puravs
200 g garneles
40 g sviests
10 g ķiploku pārslas
melnie pipari pēc garšas
kajenas pipari pēc garšas
jūras sāls pēc garšas
                                   
Pagatavošana:           

Sagriez puravus un kartupeļus nelielos gabaliņos.
Katlā apcep puravus 20 gramos sveista.
Kad puravi kļūst caurspīdīgi, pievieno kokosriektu pienu un buljonu.
Pievieno jūras sāli un kajenas piparus pēc garšas.
Pievieno kartupeļus un vāri līdz tie mīksti.
Sablenderē zupu.
Pannā apcep garneles un ķiploku pārslas 20 gramos sviesta, pievienojot sāli un melnos piparus pēc garšas.
Katrai porcijai atsevišķi pievieno garneles ar ķiploku pārslām.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru