pirmdiena, 2014. gada 3. novembris

Saldā kukurūzas vistas zupa

Šī ir Grietas mīļākā zupiņa. Tas tādēļ, ka manai vecākajai meitai ļoti garšo konservēta kukurūza, bet tur atslēga meklējama tajā, ka tā ir salda.
Savukārt, man šī zupa patīk tādēļ, ka tā ir ļoti viegli pagatavojama un nepieciešami praktiski 3 produkti- vistas šķiņķīši, konservēta kukurūza un olas. Mūsu mājās olas un konservēta kukurūza vienmēr ir ar rezervi, tādēļ atliek nopirkt tikai vistas šķiņķīšus un vakariņas ir gatavas.



Saldās kukurūzas vistas zupa

Nepieciešams:           

2 vistas šķiņķīši
400 g konservēta saldā kukurūza
1 mizots burkāns
1 mizots sīpols
2 selerija kāti
buntīte pētersīļu
30 g kukurūzas cietes
1 ola
15 ml sezama eļļa
10 g smalki rīvēts ingvers
3 ķiploka daiviņas
6 smaržīgie pipari
3 lauru lapas
30 g lociņi

Pagatavošana:          

Vistas šķiņķīšus liec katliņā ar 1,5l ūdens, burkānu, sīpolu, selerija kātiem, pētersīļiem,  ķiploka daiviņām, smaržīgajiem pipariem, lauru lapām un jūras sāli.
Vāri buljonu 25 min, noņemot putas, kad gatavs, nokās.
Vistas šķīņķīšiem noņem ādu un saplucini to smalkās strēmelītēs.
Kukurūzas cieti aplej ar 45 ml auksta ūdens un kārtīgi samaisi.
200 g kukurūzu sablenderē.
Buljonā pievieno vistu, saldo kukurūzu (gan blenderēti gan graudiņos), sezama eļļu un rīvēto ingveru, uzvāri līdz burbulim un samazini uguni.
Pievieno kukurūzas cieti.
Bļodiņā sakul olu un lēni, nepārtraukti maisot, lej to zupā.

Pasniedz pārkaisītu ar lociņiem

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru