trešdiena, 2015. gada 25. marts

Cukīnī nūdeles

Cukīnī nūdeles ir klasisks ēdiens svaigēdājiem, bet tad tās netiek ceptas kā manis piedāvātājās receptēs. Šādi spageti, gan svaigi gan cepti, ir ļoti veselīgi aizvietotāji baltajiem miltu izstrādājumiem, kā arī lieti noderēs cukīni un kabaču sezonā, kad tos tirgū teju met pakaļ.
Piedāvāju divas receptes, kurās galvenā sastāvdaļa ir cukīni nūdeles, viena no tām ļoti labi noderēs tad, kad gribās palutināt sevi vai savus viesus, jo ir papildināta ar gardām, sviestā ceptām tīģergarnelēm, bet otra- ir tikai no dārzeņiem, tādēļ vēl veselīgāka un ikdienai piemērotāka.


Cukīnī nūdeles ar tīģergarnelēm

Nepieciešams:           

2 cukīni
200 g attīrītas tīģergarneles
2 caur ķiploka spiedi spiestas ķiploka daiviņas
50 g sviests
½ smalki sakapāts  čilli
1 citrona sulas
saišķītis smalki sakapāta kinza
10 ml olīveļļa
¼ tējk. Kajēnas pipari
jūras sāls pēc garšas
melnie pipari pēc garšas


Pagatavošana:          

Ar mandolīnas tipa rīvi sagriezt cukīni tievās garās strēmelēs kā spageti.
Tīģergarneles apslaki ar ½ citrona sulas un kajēnas pipariem.
Olīveļļā izkausē sviestu un apcep tajā garneles.
Garneles noņem no pannas.
Uz tās pašas pannas liec izspiestās ķiploka daiviņas un čilli, apcep sviestā cukīni.
Apmaisot cep 2min.
Noņem no pannas pievieno citrona sulu, kinzu un melnos piparus un kārtīgi samaisi.

Pasniedz ar tīģergarnelēm.


Cukīnī nūdeles ar nigellu

Nepieciešams:           

2 cukīni
200 g cherry tomāti
2 caur ķiploka spiedi spiestas ķiploka daiviņas
25 ml olīveļļa
25 g pētersīļi
25 g bazeliks
½ citrona sulas
2 ēd.k. nigella
jūras sāls pēc garšas
melnie pipari pēc garšas


Pagatavošana:          

Ar mandolīnas tipa rīvi sagriezt cukīni tievās garās strēmelēs kā spageti.
Uz pannas nelielā olīveļļā ~1 min apcep cukīnī un ķiploku.
Pēterīļus, bazeliku, citron sulu, sāli, piparus sablenderē ar olīveļļu.
Pievieno uz pusēm grieztus cherry tomātus un  cep vēl 1 min.
Noņem nūdeles no pannas un kārtīgi sajauc ar zaļumu eļļu.
Pasniedz pārkaisītu ar nigellu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru