svētdiena, 2015. gada 1. februāris

Vegānu burkānkūka ar kokosriekstu krēmu

Man ļoti garšo saldumi, tik ļoti, ka man patīk katru nopietnāko maltīti pabeigt ar kaut nelielu, bet desertu. Šīs saldumu atkarības vadīta es nepārtraukti meklēju veselīgu našķu receptes un idejas, lai varētu sevī apmierināt šo kāri, bet nenodarītu pāri savam organismam.
Mana lielākā aizraušanās ir raw (svaigēdāju) saldumi, bet šīs receptes iedvesmu smēlos ārzemju vegānu blogā, līdz ar to šajā kūkā nebūs ne piens, ne olas. Tā ir papildināta ar tik veselīgajām čia un ķirbju sēklām, kā arī klasisko krēmsiera masu veido kokosrieksts.


Vegānu burkānkūka ar kokosriekstu krēmu

Nepieciešams:           

Kūkai:
500 g rīvēti burkāni
240 g pilngraudu kviešu milti
250 ml brūnais cukurniedru sīrups
300 ml mandeļu piens
150 ml olīveļļa
150 g 10 min ūdenī mērcētas rozīnes
100 g ķirbju sēklas
80 g čia sēklas
10 ml vaniļas ekstrakts
6 ml ābolu etiķis
4 tējk. Kanēlis
4 tējk. Cepamais pulveris
2 tējk. Malts ingvers
1 tējk. Soda
¼  tējk. Jūras sāls

Glazūrai:
2 jaunu kokosriekstu mīkstumi
2 citronu sula
2 citronu miziņa
120 g pūdercukurs
80 ml izkausēta kokosriekstu eļļa
50 g kokosriekstu skaidiņas
40 ml ūdens

Dekori:
40 g ķirbju sēkliņas
2 mazi burkāni, sagriezti plānās šķēlītēs
40 g baltais cukurs
40 g brūnais cukurs
olīveļļa cepšanai                   

Pagatavošana:          

Lielā bļodā sajauc burkānus ar cukura sīrupu, mandeļu pienu, olīveļļu, vaniļas ekstraktu un ābolu etiķi.
Citā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas.
Sausās sastāvdaļas pievieno burkānu masai un kārtīgi samaisi.
Pievieno sēklas un rozīnes.
Masu lej ar olīveļļu ietaukotā kūkas formā un cep 180 o 40 min.
Pagatavo dekorus.
Uz pannas uzlej 20 ml dzeramā ūdens un tajā izkausē 40 g baltā cukura.
Pievieno ķirbju sēkliņas un, nepārtraukti maisot, cep tās 3 min.
Karsto masu lej uz cepamā papīra un ļauj atdzist.
Uz pannas olīveļļā apcep burkānus.
Pievieno brūno cukuru un karamelizē tos.
Noliec atdzist.
Atdzesē kūku.
Pagatavo krēmu.
Visas sastāvdaļas, izņemot kokosriekstu eļļu, sablenderē viendabīgā masā.
Pievieno kokosriektu eļļu un kārtīgi iemaisi glazūrā.
Liec ledusskapī atdzist 10 min.
Pilnībā atdzisušu kūku pārgriez uz pusēm.
Kūkas vidu un augšu noklāj ar kokosriektu krēmu.
Dekorē ar karamelizētām burkānu šķēlītēm un ķirbju sēkliņām.           

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru