svētdiena, 2014. gada 7. decembris

Veselīgais, ātrais biezpiena- auzu pārslu sacepums


Es pati esmu sajūsmā par šo biezpiena- auzu pārslu sacepumu. Man tas tik ļoti patīk, ka pat nosaukumā nespēju izšķirties starp “veselīgo biezpiena sacepumu” un “ātro biezpiena sacepumu”. Tas ir gan ļoti veselīgs- sastāvā ir biezpiens un auzu pārslas, bez miltiem, saldināts ar medu, bez cukura, gan ļoti ātri un vienkārši pagatavojams. Šis ēdiens ir universāls, jo var būt gan kā našķis, gan launags, gan deserts, gan brīnišķīgas brokastis, jo tajā ir viss organismam nepieciešamais, turklāt tik gards. Mums tiešām patīk! Noteikti cepsim vēl! Un vairāk, jo pirmais cepiens izkūpēja.



Veselīgais, ātrais biezpiena- auzu pārslu sacepums

Nepieciešams:
           
500 g biezpiens
150 g auzu pārslas
4 olas
100 g dzērveņu sukādes
100 g dzērvenes
100 ml piens
50 ml medus
50 g čia sēklas
1 aplsīna miziņa
½ apelsīna sula
¼ tējk. Stēvija
1,5 tējk. Kanēlis
½  tējk. kardemons
                                   
Pagatavošana:          

Samal auzu pārslas kafijas dzirnaviņās vai kombainā.
Pienā vienmērīgi izšķīdini stēviju.
Lielā bļodā sajauc visas sastāvdaļas un kārtīgi samaisi.
Masu lej cepampannā, kurā ieklāts cepampapīrs.
Cep 20 min 165 o.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru