otrdiena, 2015. gada 27. janvāris

Pikantā ceptā polārmaize

Šī recepte pie manis “atnāca” neplānoti- vakarā tapinot nelielu uzkodu, no tā, kas ledusskapī ir. Nekas daudz jau ledusskapī nebija, bet rezultāts bija pārsteidzošs. Tam par apliecinājumu bija arī tas, ka nedēļas laikā šīs maizītes pagatavojām 3 reizes, un tagad jau speciāli iegādājoties visus nepieciešamos indiegrentus.
 Šis ir brīnišķīgs ēdiens, kas var būt gan kā uzkoda ballītē, gan labs papildinājums salātiem vai zupai.


Pikantā ceptā polārmaize

Nepieciešams:            

4 polārmaizes
20 ml čilli eļļa
30 ml olīveļļa
60 g kaperi
60 g parmezāna tipa siers
50 g kolrābju vai citi iemīļotie dīgsti dīksti
                                   
Pagatavošana:           

Smalki sakapā kaperus.
Traciņā sajauc abas eļļas un kaperus.
Sieru sagriez ļoti plānās šķēlēs.
Uz polārmaizēm klāj eļļas maisījumu un dažas siera šķēles (ne blīvi).
Cep cepeškrāsnī 5 min 220 o.
Izņem no krāsns un kamēr maizītes vēl karstas katrā ieliec saujiņu dīkstus un pārloki uz pusēm.
Pasniedz atdzesētas istabas temperatūrā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru