Man starp desertiem izvēlēties iecienītāko ir grūti, bet
analizējot, ko es izvēlos restorānos, kafejnīcās, noteikti, stabils līderis ir
pašu gatavots saldējums un sorberts. Īstam- bez nevajadzīgām un mākslīgām
piedevām- šim aukstajam kārumam es nespēju atteikt, nekad.
Saldējums man neasociējas tikai ar vasaru, jo šāda augļu,
ogu, riekstu, šokolādes, krējuma utt. salta eksplozija iederas visos
gadalaikos. Manuprāt, tas ir vitāls deserts!
Kā sapratāt, man saldējums ļoti garšo! Bet mājās man saldējuma
gatavojamā mašīna nav. Nav divu iemeslu dēļ- pirmkārt, virtuve jau ir pilna
n-tajām ierīcēm (bet kuras netipiski arī regulāri izmantoju), otrkārt, tā kā
man tik ļoti garšo šis sasaldētais deserts, ja mājās būtu iespēja pagatavot to
katru dienu, to arī darītu, un tas nemaz nebūtu veselīgi. Bet, tā kā man tik
ļoti garšo, esmu iemācījusies pagatavot dažādus saldējumus arī bez speciālas
mašīnas. J
Paladīšos ar ļoti vieglu (gan pagatavojami, gan jums pašiem)
jogurta saldējuma recepti, kuru gana bieži gatavoju arī ziemā, jo saldētāvā
vienmēr var atrast no sezonas sasaldētas ogas.
Zemeņu jogurta saldējums
Nepieciešams:
400 g sasaldētas zemenes
1 sasaldēts banāns
300 ml bezpiedevu jogurts
1 laima sula
30 g pūdercukurs
Pagatavošana:
Visas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un samal līdz
iegūsti viendabīgu saldējuma konsistences masu.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru