svētdiena, 2015. gada 18. janvāris

Zemeņu jogurta saldējums

Man starp desertiem izvēlēties iecienītāko ir grūti, bet analizējot, ko es izvēlos restorānos, kafejnīcās, noteikti, stabils līderis ir pašu gatavots saldējums un sorberts. Īstam- bez nevajadzīgām un mākslīgām piedevām- šim aukstajam kārumam es nespēju atteikt, nekad.
Saldējums man neasociējas tikai ar vasaru, jo šāda augļu, ogu, riekstu, šokolādes, krējuma utt. salta eksplozija iederas visos gadalaikos. Manuprāt, tas ir vitāls deserts!
Kā sapratāt, man saldējums ļoti garšo! Bet mājās man saldējuma gatavojamā mašīna nav. Nav divu iemeslu dēļ- pirmkārt, virtuve jau ir pilna n-tajām ierīcēm (bet kuras netipiski arī regulāri izmantoju), otrkārt, tā kā man tik ļoti garšo šis sasaldētais deserts, ja mājās būtu iespēja pagatavot to katru dienu, to arī darītu, un tas nemaz nebūtu veselīgi. Bet, tā kā man tik ļoti garšo, esmu iemācījusies pagatavot dažādus saldējumus arī bez speciālas mašīnas. J
Paladīšos ar ļoti vieglu (gan pagatavojami, gan jums pašiem) jogurta saldējuma recepti, kuru gana bieži gatavoju arī ziemā, jo saldētāvā vienmēr var atrast no sezonas sasaldētas ogas.



Zemeņu jogurta saldējums

Nepieciešams:           

400 g sasaldētas zemenes
1 sasaldēts banāns
300 ml bezpiedevu jogurts
1 laima sula
30 g pūdercukurs
                                   
Pagatavošana:          


Visas sastāvdaļas liec virtuves kombainā un samal līdz iegūsti viendabīgu saldējuma konsistences masu.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru